Altın çocuk Samet

Bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Avrupa Kulüpler Taekwondo Şampiyonası'nda Yıldız Erkekler kategorisinde şampiyon olan Samet Ayaz, Çerkezköy ve Tekirdağ'ı en iyi şekilde temsil ederek ülkemizin g

GÜNDEM 21.02.2016 13:59:00 0
Altın çocuk Samet

17-21 Şubat tarihleri arasında düzenlenen 4. Avrupa Kulüpler Taekwondo Şampiyonası bu yıl Antalya’da 38 ülkenin katılımı ile gerçekleştirildi. Turnuvaya Minik Erkekler kategorisinde iki, Yıldız Erkekler kategorisinde de bir olmak üzere toplam üç sporcu ile katılan Çerkezköy Şampiyon Spor Kulübü, Yıldız Erkekler Takım sıralamasında Avrupa 3'üncüsü olarak büyük bir başarıya imza attı. Şampiyon Spor Kulübü, elde ettiği bu büyük başarı ile Çerkezköy ve Tekirdağ’ı en iyi şekilde temsil ederek, ülkemizin gururu oldu.

FİNAL MAÇINI 11-1 KAZANDI

Çerkezköy Şampiyon Spor Kulübü Minik Erkekler kategorisinde Alperen Ayaz (30 kilogram) ve Zanyar Işık (27 kilogram) ile 4. Avrupa Kulüpler Şampiyonası’na katılırken, Yıldız Erkekler Kategorisinde de Samet Aya (37 kilogram) ile mücadele etti. Samet ayaz, finalde karşılaştığı İspanyol rakibi Iker Garcıa De La Liera’yı 11-1 yenerek şampiyon oldu.

AKAY’A TEŞEKKÜR ETTİ

Yıldız Erkekler kategorisinde Avrupa Şampiyonu olan Samet ayaz, çeyrek finalde Fransız rakibini 14-2 ile geçerken; yarı finalde de Alman rakibini 2-0 yenmeyi başararak finale yükseldi. Turnuva sonrası açıklamalarda bulunan Şampiyon Spor Kulübü Antrenörü Vural Ayaz, “Bizlerden hiçbir zaman desteklerini esirgemeyen Çerkezköy Belediye Başkanımız Vahap Akay’a ve Belediye Başkan Yardımcımız İmdat Özgör’e çok teşekkür ediyorum” dedi.

KUPAMIZI ALDIK

Elde edilen şampiyonluğun ve başarıların Çerkezköy başta olmak üzere Tekirdağ ve tüm ülkeye hayırlı olmasını temenni eden Vural Ayaz, “Biz Şampiyon Spor Kulübü olarak da turnuvada ilk 3’e girdik. Sporcularımızın başarısı bizi kulüp olarak 3’üncülüğe taşıdı. Kupamızı aldık. Müsabakalar devam ediyor. İnşallah bu başarıların devamı gelecektir. Biz bu yolda elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

750 SPORCU KATILDI

38 ülkeden toplam 63 kulüp ve 750 sporcunun katıldığı şampiyonanın finalinde Şampiyon Spor Kulübü sporcusu Samet Ayaz’a 11-1 kaybeden İspanyol sporcu Iker Garcıa De La Liera Yıldız Erkekler kategorisinde 2’nci oldu. Hollanda’dan Damian Dubois ile Almanya’dan Tim Seegers ise Yıldız Erkekler kategorisinde Avrupa Şampiyonası’nı 3’üncü olarak tamamladılar.

Haber / Ahmet KARDEŞ