Ölüm yolu 'TT' oldu

Yaklaşık 7 yıl önce yapımına başlanan ve bir türlü bitirilemediği için çok sayıda trafik kazasının yaşandığı ve halk arasında 'Ölüm yolu' olarak adlandırılan Çerkezköy-Saray y

GÜNDEM 16.02.2016 17:03:00 0
Ölüm yolu

Sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden '#ÇerkezköySarayÖlümYolu' hashtag'i oluşturan vatandaşlar, attıkları twetlerle kısa sürede Trend Topik (TT) oldu ve Türkiye gündeminin beşinci sırasında yer aldı.

YILAN HİKAYESİ
2009 yılında ihaleye çıkarılan ve yüklenici firmanın işi zamanında bitirememesi nedeniyle ihalesi fesih olan Çerkezköy-Saray yolu 16 Mart 2012 tarihinde yeniden ihaleye çıkarıldı. İkinci kez yapımına başlanan yolda altyapı çalışmalarının tamamlandığı yerlerde asfaltlama çalışması başlatıldı, ancak çalışmalar bir türlü tamamlanamadı.Patika yolu andıran bu güzergahta 1 Kasım seçimleri öncesi  bazı bölümlerine asfalt serildi. Ancak seçimden sonra çalışmalar yine durdu. Bier süre önce bu yolla ilgili açıklama yapan AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, Çerkezköy-Saray yolunun Haziran 2016'ya kadar tamamlanacağını açıklamıştı.
HASTANG OLUŞTURDULAR
Gazeteniz Marmara Haber'in de sürekli gündeme getirdiği bu yol Çerkezköy,Kapaklı ve Saray'da yaşayan vatandaşları da canından bezdirdi. Çok zayıda ölümlü ve yaralamalı trafik kazanın yaşandığı bu yolu gündemde tutmak isteyen bölge halkı, sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden '#ÇerkezköySarayÖlümYolu' hashtag'i oluşturdu. Atılan twetlerle bu hastang kısa sürede Trend Topik (TT) oldu ve Türkiye gündeminin beşinci sırasında yer aldı.
SİYASİLERİNDE GÜNDEMİNDE
CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer de, adı halk arasında “ölüm yoluna” çıkan Çerkezköy-Saray yolunu TBMM gündemine taşıdı.Bu yolun 7 yıldır bir türlü bitirilemediğini belirten Yüceer, "Onlarca kişinin ölümüne ve yaralanmasına yol açan, halk arasında adı ölüm yoluna çıkan Kapaklı-Saray arasındaki duble yol için iktidar tarafından sözler verilmiş ancak yolda herhangi bir çalışma başlatılmamıştır. Bir türlü bitmek bilmeyen yol yapımları ve sözde kalan seçim vaatleri nedeniyle Tekirdağlılar mağdur edildi."dedi. Yüceer, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’a, bu yolun ne zaman tamamlanacağını ve yolun tamamlanamamasının gerekçesini TBMM Başkanlığı'na verdiği soru önergesiyle dün sordu.
SEÇİMLERDEN SONRA DURDU
Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ise, Çerkezköy olarak Karayollarından beklentileri olduğunu belirterek, Saray-Çerkezköy yolu bağlantı yolu hala tamamlanamadı. Seçim öncesi başlayan çalışmalar, ne hikmetse seçimden sonra yine durdu” ifadelerini kullandı.