Hadi İnşallah

Çerkezköy Devlet Hastanesi'nin yeni binası, açılması planlanan tarihten 1 yıl sonra hasta kabulüne başlayacağı öğrenildi.

GÜNDEM 15.02.2016 18:07:00 0
Hadi İnşallah

Eylül 2014'de hafriyat çalışmaları başlayan, 6 Mart 2014 tarihinde Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun da katıldığı törenle temeli atılan ve 23 Nisan 2015 tarihinde hizmete girmesi planlanan 200 yataklı Çerkezköy Devlet Hastanesi, aradan geçen yaklaşık 1 yıla rağmen henüz açılmadı. 
HASTANEYİ İNCELEDİ
Çerkezköy Devlet Hastanesi'nin şuanda kullanılan eski binasının kapasitesi 230 bin nüfuslu Çerkezköy ve Kapaklı'ya  yetmeyince, vatandaşlar biran önce hastanenin hizmete girmesini bekliyor. Dün Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, Çerkezköy’deki Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’ne yeni bir yer bakmak için geldiği Çerkezköy'de, yapımı devam eden yeni Devlet Hastanesi’nde de inceleme yaptı.
NİSAN’DA HASTA KABULÜNE BAŞLAYACAK
İnceleme sırasında Tekirdağ Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Seyit Ali Gümüştaş, hastane inşaatı hakkında Vali Salihoğlu'na bilgi verdi. Gümüştaş, Hastanenin geçici kabulünün yapıldığını belirterek, "Yakında Bakanlıktan bir heyet incelemelerde bulunmak üzere buraya gelecek. İnşallah hastanemiz Nisan ayında hasta kabulüne başlayacaktır” dedi.

YENİ HASTANE İÇİN YENİ TARİH

Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, sağlık yatırımlarını incelemek üzere dün Çerkezköy'e geldi.

İlk olarak Çerkezköy Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'ne gelen Vali Enver Salihoğlu’nu, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Tekirdağ Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Seyit Ali Gümüştaş, İlçe Sağlık Müdürü Olcay Palak, Çerkezköy Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Nihal Küçükyazıcı ve Çerkezköy Mal Müdürü İlhami Taşkın ile hastane personeli karşıladı.

Hastanenin içini gezen ve buradaki hastalarla sohbet eden Vali Salihoğlu, aileleriyle birlikte hastaneye gelen çocukları da sevdi. Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi hakkında ise Tekirdağ Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Seyit Ali Gümüştaş, Vali Salihoğlu'na bilgi verdi. Hastane’nin Çerkezköy'ün yanı sıra Saray ve Kapaklı'da yaşayanlara da hizmet verdiğini belirten, diş hekimi sayısının yetersiz olduğunu söyledi.  Gümüştaş, “Hekim sayımız yetersiz. Aktif çalışan 26 diş hekimimiz var. Hekim sayımızı artırmamız gerekiyor. Burada acil kısmına hafta içi 50-60, hafta sonu da 100’e yakın hasta geliyor. Bu rakamlar il merkezinin de üzerinde rakamlardır. Biz kadroyla ilgili talebimizi Bakanlığa bildirdik.Tekirdağ’da çocuk diş hekimi de hiç yok. En kısa zamanda bu eksikliği de gidermek istiyoruz” dedi.

DİŞ HEKİMİ SAYISININ 200'Ü BULMASI LAZIM
Tekirdağ il genelinde 150’ye yakın diş hekimi bulunduğunu belirten Tekirdağ Vali Enver Salihoğlu “Bu az bir rakam değil. Fakat yine de diş hekimi sayısının 200’ü bulması gerekiyor. Yurttaşın ihtiyacı varsa gereken yapılmalıdır. Ülkemizde Uzman Diş Hekimi sayısı da oldukça az. Tekirdağ merkezde sadece 5 Uzman Diş hekimi var. Çerkezköy’de ise yok. Ülke olarak uzman diş hekimleri yetiştirmeliyiz” dedi.
TUGAY KARŞISINA YAPILACAK
Vali Salihoğlu ve beraberindekiler, ardından Çerkezköy Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi yeni yeri için 3. Zırhlı Tugay Komutanlığı karşısındaki boş arazide incelemelerde bulundu.

İÇİ TAMAMLANDI
Vali Sallihoğlu ardından temeli 6 Mart 2014 tarihinde atılan ve ilk önce 23 Nisan 2015 tarihinde hizmete girmesi planlanan, ancak bu tarihte hizmete açılamayan ve ardından birçok kez daha yeni açılış tarihi belirlenen ancak hala hizmete giremeyen 200 yataklı Çerkezköy Devlet Hastanesi inşaat çalışmalarını inceledi. İncelemede, hastanenin içinin büyük oranda tamamlandığı,koltukların ve sağlık teçhizatlarının büyük bir bölümünün yerleştirildiği gözlendi.
NİSAN'DA AÇILACAK
Ziyaret sırasında Çerkezköy Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Necati Karaoğlu da hazır bulunurken, Tekirdağ Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Seyit Ali Gümüştaş, hastanedeki çalışmalarla ilgili Vali Salihoğlu'na bilgi verdi. Hastanenin geçici kabulünün yapıldığını belirten Gümüştaş, "Yakında Bakanlıktan bir heyet incelemelerde bulunmak üzere buraya gelecek. İnşallah hastanemiz Nisan ayında hasta kabulüne başlayacaktır” dedi.
ESKİ BİNA YIKILACAK
Yeni Hastanenin çevresini ve içini ğezen Vali Salihoğlu, müteahhit firma yetkilisinden de çalışmalar hakkında bilgi aldı.Burada Vali Salihoğlu, müteahhit firma yetkilisine,  eski binanın yıkımını yapıp yapmayacağını sordu. Müteahhit firma yetkilisi ise, “Sözleşmede böyle bir şey yok. Ama biz gerekli teknik desteği vereceğiz” dedi. Vali Salihoğlu ise, “Bu işin teknik desteğini bilmem. Biz sizden eski binayı da yıkmanızı bekliyoruz” dedi. Tekirdağ Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Seyit Ali Gümüştaş da yüklenici firmanın eski binayı yıkacağına dair daha önce kendilerine söz verdiğini belirtti.
Hastane incelemesinin ardından Vali Salihoğlu Çerkezköy'den ayrıldı.
Haber / Ahmet KARDEŞ