Süleymanpaşa'dan gıda denetimi

İnsan sağlığının korunmasına büyük önem veren Süleymanpaşa Belediyesi, imalathane ve lokantalara yönelik denetimlerine hız kesmeden devam ediyor.

GÜNDEM 11.02.2016 13:24:00 0
Süleymanpaşa

Süleymanpaşa Belediyesi ekipleri denetimlerine her gün bir başka iş kolu ile devam ederken, denetimlerinin bu sefer ki durakları, Ertuğrul Mahallesi ve Eski Cami Mahallesinde bulunan gıda imalathaneleri, lokanta, kafe, restoran, fırın ve büfeler oldular. Zabıta Müdürlüğü ve Ruhsat Denetim Müdürlüğü personellerinin beraber iki ayrı grup halinde düzenlediği geniş kapsamlı denetimler çerçevesinde, gıdaların üretim şartlarını, ambalajlarını, son kullanım tarihlerini, fiyat etiketi ve tarife listeleri, kuru gıdaların istiflenirken altlarında palet olup olmadığı, havalandırma sistemleri, işletme çalışanlarının temizliği ve giyinme odaları kontrol edilirken, iş yeri açma ve çalışma ruhsatı ile vergi levhaları kontrolleri ile devam etti.

 “HALKIMIZIN SAĞLIĞI BİZİM İÇİN HER ŞEYDEN ÖNEMLİ”

“Gıda güvenliği konusunda kesinlikle taviz verilmeyecek.’’ diye, denetimler hakkında konuşan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, “Ekiplerimiz kentimizin her bölgesinde halkımızın beslenme ihtiyaçlarını karşılayan işletmelere yönelik denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Halkımızın sağlığı bizim için her şeyden önemli. Üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirme noktasında asla taviz vermeyeceğiz. Bu konuda esnafımıza, sorumluluklarını yerine getirmeleri noktasında gerekli uyarıları ekiplerimiz yapıyor.’’ diye sözlerini noktaladı.