Baysan'dan esnafla Gönül Sohbeti…

Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Çorlu Tarihi Belediye Binası'nda düzenlediği "Gönül Sohbetleri" toplantısında, Çorlu'nun eski esnafları ile bir araya gelerek, Çorlu'nun

GÜNDEM 4.02.2016 14:04:00 0
Baysan

Çorlu Tarihi Belediye Binası hakkında konuklarına bilgiler aktaran Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Çorlu’nun bugün hızla artan nüfusunun 245 bin 588 olduğunu ifade ederek, “Şu an 980 bin civarında nüfusa sahip Tekirdağ'ın, devam eden göç ile birlikte kısa süre içinde 1.5 milyon civarında nüfusa ulaşması bekleniyor. Öte yandan yeni ilçeler kurulurken yaşanan süreçte maalesef şehrimiz yüz ölçümünü, nüfusunu ve sanayisini kaybetmiştir ve önemli oranda gelir kaybına uğramıştır. Bu, Çorlu Belediyesi’nin yıllık gelirinin yarısına tekabül etmektedir. Tüm bunlara rağmen artan nüfusumuz ve huzurlu bir kent oluşumuz ile Çorlu’da yakın bir dönemde önemli gelişmeler olacaktır. Bu noktada merkezi Çorlu’da olacak bir üniversitenin kurulumu önem arz ediyor ve bunu birçok kurum da destekliyor. Sizler Çorlu’nun en eski esnaflarısınız. Çorlu’nun bugün ulaştığı noktayı hep beraber gözlemledik. Çorlu’nun daha çağdaş bir kent olabilmesi için yine hep beraber hareket edeceğiz. Sosyal ve kültürel anlamda yaptıklarımıza yenilerini ekleyeceğiz. Engelli ve yaşlı bakım hizmetlerimiz bunun sadece küçük bir örneği. Bizler bugün Çorlu’da hizmet ederken sizlerin bize destekleri çok önemli. Ne başardıysak hep beraber başardık ve başarmaya devam edeceğiz” dedi.

BELEDİYE PROJELERİNİ ANLATTI

Başkan Baysan, Çorlu ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştireceği Emlak Konut - Orion Kavşağı, Kuzey Yolu, Bülent Ecevit - Türkgücü bağlantıları, Kumyol Caddesi alt ve üst yapı gibi birçok projeyi konuklarına aktarırken, hizmetlerin aksamadan devam edeceğini söyledi. Toplantı sonunda Çorlu Belediyesi tarafından hazırlatılan Çorlu şarkısı katılımcıların beğenisine sunulurken, gerçekleşen toplantıda Çorlu Belediye Başkan Yardımcıları Erdoğan Demirci,  Kemaleddin Avcı ve Çorlu Belediyesi Özel Kalem Müdürü Hakan Öztürk de hazır bulundu.