Kılıçdaroğlu için Ak Parti'den suç duyurusu

Ak Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Akçay, Tekirdağ Adliyesi'ne gelerek, partilileriyle birlikte Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdiği dilekçe ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakk

GÜNDEM 29.01.2016 12:29:00 0
Kılıçdaroğlu için Ak Parti

Burada bir açıklama yapan Akçay, “Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP’nin 35. Kurultay konuşmasında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik sarf ettiği hakaret dolu sözlerle ilgili önceki günlerde bir basın açıklamamız olmuştu. Bugün de, yasal hakkımızı kullanmak için bir girişimde bulunduk, arkadaşlarımla birlikte CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunduk. Talebimiz kısaca şudur: Cumhurbaşkanına hakaret suçlarından şüpheli hakkında gerekli tahkikatın yapılarak kamu davası açılmasını istiyoruz.”dedi.

Delil olarak, şüphelinin 16.01.2016 tarihinde CHP 35. Olağan Genel Kurultayı’nda ve 19.01.2016 tarihinde TBMM’de CHP Grup Toplantısında yaptığı konuşmalar ile Twitter hesabından yaptığı paylaşımları Savcılığa sunduklarını hatırlatan Akçay, “Biz, Kemal Kılıçdaroğlu’nun TCK’nın 299’uncu maddesinde hükmünü bulan “Cumhurbaşkanına Hakaret” suçunu alenen ve tekrar tekrar işlediğini düşünüyoruz. Bize göre suç Cumhurbaşkanına hakaret suçu sübut bulmuştur.” ifadelerini kullandı.

AĞIR BİRER HAKARETTİR

Suç gördükleri cümleleri dosyada gösterdiklerini belirten Akçay, açıklamasına şöyle devam etti: “Herhangi bir kişi için de ileri sürülemeyecek bu sözlerin toplumun göz önünde bulunan, varlığını, gücünü, etkinliğini ve yetkisini halktan ve demokrasiden alan bir Cumhurbaşkanı için ifade edilmesi düşünce özgürlüğü olarak kabul edilemez.  Bu konudaki tavrımız bellidir; düşünce özgürlüğüne evet, hakarete hayır. Kemal Kılıçdaroğu’nun, sarf ettiği hakaretler, en temel anayasal hakkım olan seçme özgürlüğümü kullanarak Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a oy vermiş vatandaşlar olarak, bize de yöneltilmiştir, bu biz vatandaşlara yönelik de ağır birer hakarettir.”

NE CHP’YE NE DE TÜRKİYE’YE FAYDASI YOK

Akçay, sözlerini şöyle tamamladı: “Siyaset her şeyden önce hizmet, halkla iletişim ve diğer partilerle diyalog kurma becerisidir. Siyasetçi nezaket kuralları olan, edep dairesini gayet iyi bilen ve sözünün nereye gideceğini hesap eden insandır. Bu anlamda Cumhurbaşkanımıza yakışıksız ifadeler kullanan CHP Genel Başkanı öncelikle aynaya bakmalı ve kendindeki eksikliği aramalıdır. CHP’nin siyaset dilini bu kadar seviyesizleştirmesini protesto ediyoruz. Böyle bir muhalefet dilinin ne CHP’ye, ne de Türkiye’ye faydası yok. Böyle bir üslubu CHP'ye oy verenlerin bile kaldıramayacağı aşikârdır.”