SANAYİCİYE BASKI MI?

Tekirdağ Sanayi Odası'nın kurulmasına 'Mahkeme' onay verirken, bu kez sanayicilere 'İmzaları'nı çekmeleri yönünde baskı yapıldığı öne sürüldü!

GÜNDEM 26.01.2016 15:32:00 0
SANAYİCİYE BASKI MI?

Tekirdağ Sanayiciler Derneği (TEKSANDER) Yönetim Kurulu tarafından dün basın kuruluşlarına bir bilgi geçildi. Üyelere yönelik yapılan açıklamanın bilgi notunda, Tekirdağ’da faaliyet gösteren sanayicilere ‘İmza’ uyarısı yapılması dikkat çekti. 

Sanayiciler Derneği Yönetim Kurulu’nca yapılan açıklamada, şunlara yer verildi: “Tekirdağ Sanayi Odası’nın kuruluşuna ‘olur’ vermeyen TOBB’un mahkeme tarafından aleyhinde karar verilmesi ve iddialarının yersiz olduğuna hükmedilmesinin ardından nahoş adımlar atıldığı duyumunu aldık. TOBB’a karşı açılan davanın kazanılmasından sonra süreci engelleyebilir miyiz ümidiyle bazı kimselerin, nazı geçebilecek sanayicileri arayarak ‘Sanayi odası için vermiş oldukları imzaları geri çekmeleri’ doğrultusunda Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’na dilekçe yazmalarını istediklerini duymaya başladık. Bu girişimin neyi amaçladığı aşikar olmakla birlikte, değerli sanayicilerimizin, konuya hassasiyetle yaklaşmalarını rica ediyoruz. Sadece bugünü değil, yarınları da düşünerek sanayici sayısının daha da artacağı açık olan Tekirdağ’da Sanayi Odasının kurulmasının elzem olduğu gerçeğinin göz ardı edilmemesini hatırlatır, saygılar sunarız.”

MAHKEME ONAY VERMİŞTİ 

Bu arada, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından kuruluşuna ‘olur’ verilmeyen Tekirdağ Sanayi Odası’na yargı vize vermişti. Geçtiğimiz günlerde, Ankara 1. İdare Mahkemesi, TOBB’un davacının taraf sıfatı bulunmadığı, davanın süresi içinde açılmadığı ve başvurunun yasal şartları taşımadığı iddialarının geçersiz olduğuna hükmetmişti. İki yılı aşkın bir süredir devam eden davada T.C. Ankara 1. İdare Mahkemesi 2013/1580 esas nolu, 2015 /1595 kararında Tekirdağlı sanayicileri haklı bularak Tekirdağ Sanayi Odası’nın kurulabileceğine karar vermişti.

Marmara Haber