Başkan Yüksel, Uğur Mumcu'yu anma törenine katıldı

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, CHP Ergene Gençlik Kolları tarafından gazeteci- yazar Uğur Mumcu'nun anısına düzenlenen anma programına katıldı.

GÜNDEM 25.01.2016 14:26:00 0
Başkan Yüksel, Uğur Mumcu

Ulaş Hizmet Binası’nda düzenlenen anma programında konuşan  Ergene  Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Özdemir Asaf’ın sözünden alıntı yaparak gerçekleştirdiği konuşmasında ‘”Gerçek değer, gelmesi  boşluk dolduran değil; gitmesi  boşluk yaratandır’ diyerek Uğur Mumcu da tıpkı Özdemir Asaf’ın sözlerindeki gibi değeri ölümünde yarattığı boşlukla anlaşılan yeri doldurulamaz bir aydınımızdır. Dirençli bir gençlik önderidir. İyi bir hukukçudur. Ülkemizde araştırmacı gazeteciliğin önderliğini yapmıştır. Çetin bir araştırmacı, iyi bir konuşmacı ve siyasal iktidarların korkulu rüyasıdır.”dedi.

PROGRAM KARANFİL BIRAKILMASIYLA SONA ERDİ

Uğur Mumcu’nun ölümünün 23. Yıl dönümü dolayısıyla Güneş Topla Benim İçin ve Uğurlar Olsun gibi türkülerinin seslendirildiği anma programında duygusal anlar yaşanırken, gece boyunca usta gazeteci  Uğur Mumcu’yu  anlatan sözler dile getirildi. Gecenin sonunda Uğur Mumcu anısına karanfil bırakılmasıyla anma programı sona erdi.