Hukuk devleti ve demokrasi için yürüdüler

Adalet ve Demokrasi Haftası kapsamında Çorlu'da "Uğur Mumcu'yu Anma Yürüyüşü" ve "Hukuk Devleti ve Demokrasi" konulu panel düzenlendi.

GÜNDEM 25.01.2016 14:17:00 0
Hukuk devleti ve demokrasi için yürüdüler

Tekirdağ Kent Konseyi ve Çorlu Kent Konseyi’nin ortaklaşa düzenlediği yürüyüş ve 24-31 Ocak Adelet ve Demokrasi Haftası kapsamındaki Panele, Atatürkçü Düşünce Derneği, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyon (KESK), Birleşik Kamu-İş, Türk Harb-İş Sendikası, Türk Tabipleri Birliği, Tekirdağ Barosu, Ulusal Kanal, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Çorlu Şubesi, Türkiye Gençlik Birliği (TGB), Cumhuriyet Halk Partisi, Vatan Partisi, Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programa katılan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Uğur Mumcu ile ilgili olarak “Onun aydınlık fikirleri, savunduğu ve inandığı değerler, laik Türk milletinin aklında ve yüreğinde sonsuza dek var olacaktır.”ifadelerini kullandı.

ATATÜRK HEYKELİ’NDE BAŞLADI

Çorlu Atatürk Heykel Meydanı’ndan başlayan Uğur Mumcu’yu anma yürüyüşü, Uğur Mumcu Parkı’nda bulunan Basın Şehitleri Abidesi’nde son buldu. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Uğur Mumcu Basın Şehitleri Abidesi önünde Çorlu Kent Konseyi Başkanı Ramadan Cesur, CHP Çorlu İlçe Başkanı Yıldıray Arıcı, CHP Tekirdağ İl Başkanı Recep Ökten günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. Konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Laik Türkiye Cumhuriyeti’nin yılmaz savunucusu, Atatürk İlke ve Devrimlerine bağlı, araştıran ve sorgulayan değerli gazeteci ve yazar Uğur Mumcu’nun aramızdan ayrılışının 23. yıldönümünde kendisini saygı ve özlemle anıyoruz.”dedi. Albayrak konuşmasında şunları kaydetti: “Yaşamını toplumun gerçekleri öğrenmesine adayan, Türk milletinin aydınlanması adına canı pahasına mücadele eden değerli yazarımız Uğur Mumcu Laik, demokratik ve hukuk devleti çerçevesinde tam bağımsız bir Türkiye’den yana olmuştur. Özgürlüğün simgesi, Cumhuriyet’in sesi olan Mumcu, Kuvayı Milliye ruhuyla yaşayan, yüreği yurt sevgisiyle dolu Türkiye’nin kaybettiği en büyük değerlerden biridir. Onun aydınlık fikirleri, savunduğu ve inandığı değerler, laik Türk milletinin aklında ve yüreğinde sonsuza dek var olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, Uğur Mumcu’yu katledilişinin 23. yıldönümünde bir kez daha sevgi, saygı ve özlemle anıyor, nice Uğurların yetişmesini diliyorum.” 

ANITA KIRMIZI KARANFİL BIRAKTILAR

Albayrak konuşmasını Uğur Mumcu’nun “Sevdamız bir başka insanın sevdasıysa, düşünüz bir başka insanın düşüyse ve siz o sevda için yollara düşmüşseniz eğer, elbette öldürülecek ve ceza evlerinde süründürüleceksiniz. Ancak, adalet ve özgürlük aşktır. Bu uğurda mücadele edenler asla yenilmezler. Bu nedenle Muammer Aksoylar, Abdi İpekçiler asla yenilmeyeceklerdir.” sözleri ile noktaladı.

Başkan Albayrak tören sonrası vatandaşla birlikte anıta kırmızı karanfil bıraktı.