Hayvan haklarını resimlerle anlattılar

Sahipsiz hayvanların durumuna dikkat çekmek için Tarihi Belediye Binası'nda düzenlenen "Hayvan Hakları Fotoğraf Sergisi" açıldı.

GÜNDEM 25.01.2016 13:01:00 0
Hayvan haklarını resimlerle anlattılar

Çorlu Belediyesi, TÜMKASDER ve Doğa ve Hayvanseverler Derneği'nin işbirliğiyle gerçekleştirilen fotoğraf sergisinin açılışı düzenlenen törenle yapıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın söylenmesi ile başlayan açılış töreni sırasıyla DOHAS Başkanı Gönül Sönmez, TÜMKASDER Genel Başkanı Murat Çalık ve Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan'ın konuşmalarıyla devam etti.

EN MODERN VE İLK HAYVAN BARINAĞINI ÇORLU BELEDİYESİ KURDU

Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan yapmış olduğu konuşmasında; tüm canlıların yaşam hakkına değinirken, yaşayan tüm varlıkların yaşamını en iyi şartlarda devam ettirebilmesinin önemine dikkat çekti. Özellikle sanayileşen yörelerde tabiata ve dolayısıyla canlılara verilen zararların azami düzeylere ulaştığını belirten Başkan Baysan sokak hayvanları için Çorlu Belediyesi tarafından yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Trakya'da en modern ve ilk hayvan barınağının Çorlu Belediyesi tarafından kurulduğunu, söz konusu barınak koşullarında sokak hayvanları için röntgenden ameliyata bir çok işlemin gerçekleştirildiğine ifade eden Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan; sokak hayvanlarının hakları ve yaşam koşullarının iyileştirilmesi adına Belediye ve kamu kurumlarının yaptığı faaliyetlerin yanı sıra bireylere de büyük ödevler düştüğünü dile getirdi.

DUALARLA AÇILIŞ YAPILDI

Yapılan konuşmaların ve plaket takdimlerinin ardından Çorlu Müftüsü Adem Gülmek'in duaları eşliğinde açılışı yapılan fotoğraf sergisi için kurdele kesildi ve fotoğraf sergisi katılımcıların ziyaretine sunuldu. Gerçekleştirilen törene Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Çorlu Müftüsü Adem Gülmek, Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Güçlü, Ergene İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Erdem, Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Kemaleddin Avcı, TÜMKASDER Genel Başkanı Murat Çalık, DOHAS Başkanı Gönül Sönmez'in yanı sıra dernek üyeleri ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.