Öztrak'dan Davutoğlu'na soru önergesi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, Silopi'de yürütülen operasyonda ele geçen insansız hava aracını TBMM gündemine taşıdı.

GÜNDEM 24.01.2016 17:19:00 0
Öztrak

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, Silopi’de  yürütülen operasyonda ele geçen insansız hava aracını TBMM gündemine taşıdı. Öztrak, "Operasyonlarda ele geçirilen insansız hava aracı ve son model silahlar, Suriye ve Irak’ta yürütülen vekalet savaşlarının artık bizim şehirlerimize de sıçradığını göstermektedir." dedi.

SORU ÖNERGESİ VERDİ

Öztrak, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yanıtlaması talebiyle verdiği yazılı soru önergesinde 1984 yılında başlayan PKK terörü nedeniyle binlerce güvenlik görevlisinin şehit olduğunu, bir o kadar da sivil vatandaşın yaşamını kaybettiğini belirtti.AKP’nin terörün durduğu bir dönemde göreve geldiğini fakat AKP hükümetleri döneminde terörün yeniden hortladığını ifade eden Öztrak, çözüm sürecinde yapılan hatalara dikkat çekti. 
 

CUMHURBAŞKANI İTİRAF ETMİŞTİ

Dönemin başkanı olan Cumhurbaşkanı’nın verdiği bir mülakatta çözüm sürecinde valilerin 'verilen talimat doğrultusunda operasyonlara girmediğini' açıkladığını hatırlatan Öztrak, “(Cumhurbaşkanı) bu sürecin PKK tarafından şehirlere silah ve terörist yığınağı yapmak için kullanıldığını itiraf etmiştir." ifadelerini kullandı. Hükümetin görevini yerine getirmemesinin bedelinin, güvenlik güçlerinin ve sivil halkın canlarıyla ödendiğini belirtren Öztrak, PKK operasyonlarında insansız hav araçları ve son model silahların ele geçirildiği haberlerine dikkat çekerek, "Bu, Suriye ve Irak’ta yürütülen vekalet savaşlarının artık bizim şehirlerimize de sıçradığını göstermektedir." dedi. 
Öztrak,  Başkan Davutoğlu’na şu soruları yöneltti: 
“Diyarbakır ve Şırnak’ta ele geçirilen silahlar içinde insansız hava aracı var mıdır? Operasyonlarda yüksek teknolojili ve yeni silahlar ele geçirilmiş midir? Bu silahlar arasında tanksavar ve zırh delen roket atarlar bulunmakta mıdır? Bu illerimizde yürütülen operasyonlarda ele geçirilen silahların ülkelere göre menşei nedir? Bu silahlar ülkemize hangi kanallar üzerinden giriş yapmaktadır? 
Hükümetiniz bu silah trafiğini kesebilmek için ne tür önlemler almaktadır? Diyarbakır, Sur, Şırnak’ın, Cizre ve Silopi ilçelerinde devam eden operasyonlarda bugüne kadar kaç sivil yaşamını yitirmiştir? Bu çatışmalarda şehit düşen güvenlik mensuplarımızın sayısı kaçtır?"