Ordulular geleneği bozmadı

Kapaklı Ordulular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından bu yıl 3'üncüsü düzenlenen geleneksel Hamsi Şöleni büyük ilgi gördü.

GÜNDEM 24.01.2016 17:12:00 0
Ordulular geleneği bozmadı

Dernek binası önünde 13.00-16.00 saatleri arasında gerçekleştirilen programa Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin ve yönetimi, CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin ve yönetimi, MHP Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin ve yönetimi, Kapaklı Belediye Meclis Üyeleri, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan, mahalle muhtarları ve çok sayıda dernek üyesi katıldı.

EDERSE KİMSE BİRLİK BERABERLİĞİMİZİ BOZAMAZ
Programın açılış konuşmasını yapan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “Kapaklı Ordulular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ni yıllardır takip ediyorum.  Gerek kongrelerini, gerekse şölenlerini her zaman birlik beraberlik içinde gerçekleştirdiler. Bu nedenle kendilerini tebrik ediyorum. Kapaklı, ülkemizin 81 ilinden göç alan bir şehirdir. Hal böyle olunca bir yandan kapaklı Kültürünü yaşatmaya çalışırken, bir yandan da vatandaşlarımızın geldikleri şehirlerin kültürlerini yaşatmalarına destek vermeye çalışıyoruz. Böyle devam ederse kimse birlik beraberliğimizi bozamaz” dedi.

YURTTA SULH, CİHANDA SULH
Benzer güzellikleri Türkiye’nin doğusunda ve güneydoğusunda da görmeyi temenni ettiğini kaydeden Başkan Mandalı, “Ülkemizin doğusunda ya da güneydoğusunda adeta savaş var. Bunu bir an evvel sonlandırmamız gerekiyor” dedi. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yurtta Sulh, Cihanda Sulh” sözüne vurgu yapan Mandalı, “Türkiye’de çeşitli etnik kökenlerden insanlar bir arada yaşıyor. Bizim, hep birlikte Türkiye Cumhuriyeti Bayrağı altında kardeşçe yaşamamız gerekiyor”  açıklamalarında bulundu.  
700 KİLO HAMSİ TÜKETİLDİ
Hamsi Şöleni’nde yaklaşık 700 kilogram hamsi tüketildiğini kaydeden Kapaklı Ordulular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Murat Soytürk, “Bu yıl geleneksel hale getirdiğimiz hamsi şöleni etkinliğimizin 3’üncüsü düzenlemiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Katılımlarından dolayı tüm hemşerilerime teşekkür ediyorum” dedi.
Haber / Ahmet KARDEŞ