Sokakta İlk Adımlar Projesi tanıtıldı

Vali Salihoğlu, Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü ile Renault arasında imzalanan iş birliği anlaşmasıyla başlatılan Sokakta İlk Adımlar Projesi'nin Tekirdağ'da

GÜNDEM 20.01.2016 16:08:00 0
Sokakta İlk Adımlar Projesi tanıtıldı

Toplantıda ilk olarak Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar konuşma yaptı. Türkiye'nin en önemli sosyo ekonomik probleminin trafik güvenliği olduğuna değinen İbrahim Aybar, Sokakta İlk Adımlar Projesi ile bu konuda Tekirdağ'da çok önemli bir başlangıç yaptıklarını kaydetti. Konuşmasına proje hakkında bilgiler vererek devam eden İbrahim Aybar, projenin aslında 2002 yılında başladığını ve şu ana kadar 41 ilde uygulandığını, Tekirdağ'da ise projenin büyütülerek tüm kent merkezi ve ilçelerdeki okullara yayılacağını, 20 bin öğrenciye ulaşacaklarını aktardı.

MESELE GÜVENLİ OTOMOBİL ÜRETMEKLE BİTMİYOR

İbrahim Aybar konuşmasını, "Bahsettiğim konu trafik güvenliği, yol ve trafikteki güvenli sürüş konusu. Bu yönde oluşacak toplum bilincini güçlendirecek önemli bir başlangıç yapıyoruz. Çünkü biz Türkiye'de gelişmişlik ölçüsü olarak kesinlikle halledilmesi gerektiğine inanıyoruz. Napacağız? Bizler hem kurumlar, bireyler, kamu, özel sektörler olarak bu mücadelenin içinde olacağız. Biz dedik ki Türkiye'de yıllardır otomobil üretiyoruz, 1971'den beri fabrikamız faaliyette ama mesele sadece güvenli otomobil üretmekle bitmiyor. İstediğimiz kadar dünyanın en iyi seviyesinde otomobil üretin ama bunu neticede insan kullanıyor. İnsanın üzerinde duracağız." diyerek noktaladı.

5 YILDA 1 MİLYON 200 BİN TRAFİK KAZASI 

Daha sonra konuşan Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği Genel Başkan Yardımcısı Fahrettin  Ecevit, “Böyle projelerle genç kuşağın bu günkü ve gelecekteki yaşam şartlarına önceden hazırlayarak kazaların önüne geçilebilir.” dedi. Konuşmasında, Türkiye'de son 5 yılda 1 milyon 200 bin trafik kazasının yaşandığını, burada binlerce insanın hayatını kaybettiğini ve yüz binlerce kişinin ise engelli olarak yaşamını sürdürmek zorunda olduğunu vurgulayan Ecevit, anaokullarından üniversitelere kadar öğrencilerle bir araya geldiğini ve onlara trafik güvenliği konusunda bilgiler vermeye çalıştığını kaydetti.

TRAFİK EĞİTİMİ KÜÇÜK YAŞLARDA VERİLMELİ 

Düzenlenen toplantıda konuşma yapan Vali Salihoğlu, trafik eğitiminin küçük yaşlardan itibaren verilmesi gerekliliğine vurgu yaparak, "Araç kullanımı hızla artarken bunların doğurduğu sonuçlarda yoğun bir şekilde karşımıza çıkıyor. Bu tür güzel eğitim programlarının artık ön plana çıkması lazım. Çocuklarımıza küçük yaşta trafik kurallarını öğretmemiz lazım. Çocukların daha sonraki yaşlarda sokakta trafik yüzünden kavga eden adamlara dönüşmemesi için bunu yapmamız lazım." dedi.

 Toplantıya; Vali Enver Salihoğlu, Süleymanpaşa Kaymakamı Ahmet Atılkan, İl Emniyet Müdür Vekili İsmail Soyseven, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler, Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği Genel Başkan Yardımcısı Fahrettin  Ecevit, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.