Ak Partili Meclis Üyesi denetim kurulu başkanlığını yapıyor

5393 Sayılı Belediye Kanunun 25. maddesine göre belediyenin bir önceki yıl gelir ve giderleri ile hesap ve işlemlerinin denetimi için Süleymanpaşa Belediye Meclisi tarafından seçilen Denetim Kurulu çalışmalara ba?

GÜNDEM 20.01.2016 13:26:00 0
Ak Partili Meclis Üyesi denetim kurulu başkanlığını yapıyor

Süleymanpaşa Belediye Meclisi’nin 2016 yılı Ocak ayı toplantısında yapılan seçimde Süleymanpaşa Belediyesi Denetim Kurulu’na seçilen Adalet ve Kalkınma Partisi Meclis Üyeleri Şükriye Gündüzler ve İrfan Demir, Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyeleri Deniz Taner, Edibe Akçakaya ve Veysel Kaplan Süleymanpaşa Belediyesi tarihi belediye binasında toplandı.

OLUMSUZ BİR ÖRNEĞE RASTLANMADI

Adalet ve Kalkınma Partisi Süleymanpaşa Belediye Meclis Üyesi Şükriye Gündüzler’in başkanlığını yaptığı Denetim Kurulu, Süleymanpaşa Belediyesi’nin 21 müdürlüğünün 2015 yılındaki gelir ve giderlerini incelerken şu ana kadar yapılan incelemede olumsuz bir örneğe rastlanmadığı bildirildi. Denetimlerle ilgili şeffaf belediyecilik kavramına vurgu yaparak açıklamalarda bulunan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, “Süleymanpaşa Belediye Başkanlığı’na aday olduğum süreçte de üstüne basa basa söylediğim gibi şeffaf belediyecilik bizim önceliğimiz. Belediyemizin de denetimlerini meclisimizde seçilen meclis üyeleri yapıyor. Geçtiğimiz yıl Denetim Kurulu’nun başında Milliyetçi Hareket Partisi’nden arkadaşımız vardı. Bu yıl da Adalet ve Kalkınma Partisi’nden meclis üyemiz Şükriye Gündüzler bu görevi yürütüyor.” dedi.

İHALELER VE MECLİS TOPLANTILARI CANLI YAYINDA

İhale ve meclis toplantılarının yayınlanmasına da değinen Başkan Eşkinat; “Süleymanpaşa Belediye Meclis Toplantılarımızın www.suleymanpasa.tv adresinden Süleymanpaşa TV aracılığı ile canlı olarak yayınlanmasının yanı sıra tüm ihalelerimizde yine en başından beri canlı olarak vatandaşlarımıza sunuluyor. Şeffaf Belediyecilik yolunda emin adımlarla ilerlemeye devam ediyoruz.” ifadelerini kullandı.