Dün Tekirdağ genelinde okullar tatil edildi

Kar yağışı ve soğuk hava dün de etkisini sürdürdü. Tekirdağ'ın merkez ilçesi Süleymanpaşa ve Malkara, Hayrabolu, Kapaklı, Çerkezköy ve Çorlu'da kar yağışından yoğun şe

GÜNDEM 19.01.2016 13:57:00 0
Dün Tekirdağ genelinde okullar tatil edildi

Pazar günü başlayan kar yağışı pazartesi günü bazı ilçelerde okulların tatil edilmesine neden olmuştu. Tekirdağ’da dün de kar yağışı sürdü. Bu kez il genelinde Valilik kararı ile okullar bir gün tatil edildi.

TEKİRDAĞLILAR KARLA UYANDI

Gece saatlerinde artan kar yağışı sabaha doğru etkisini artırdı. Yüksek noktaları beyaza bürüyen kar yağışı, şehir merkezinde etkili olurken ana yollarda gece boyunca yapılan tuzlama ve solisyon çalışmalarıyla trafiğe açık tutuldu.

TÜM İLÇELERDE YOĞUN KAR VARDI 

Tekirdağ'da yollarda meydana gelecek olumsuz durumlara karşı ise, Karayolları 18. Şubesi ekipleri Tekirdağ Malkara, Tekirdağ İstanbul otoyolun da çalışmalara başladı. Karayolları 18. Şubesi'nden yapılan açıklamada, ekiplerin gece kar yağışının başlamasından itibaren göreve başladığı Malkara, Hayrabolu, Saray ve Şarköy yollarında tuzlama çalışmalarının yapıldığı belirtildi. Çorlu, Çerkezköy ve Kapaklı’da da belediye ekipleri yoğun bir şekilde karla mücadele etti. Yer yer buzlanmalar trafikte aksamalara neden olurken, kaldırımlarda oluşan buzlanmalar da yayaları etkiledi. Belediye ekipleri kaldırımları sık sık tuzlayarak, buz tutmasının önüne geçmeye çalıştı. Kar küreme araçlarının da göreve hazır bekletildiği dün öğleden sonra kar yağışı durdu.  

İL GENELİNDE OKULLAR TATİL EDİLDİ

Bir gün önce Çerkezköy ve Kapaklı’da okullar tatil edilirken, dün Tekirdağ Valiliği, tüm il genelinde okulları tatil etti.  Tekirdağ Valiliği’nden yapılan açıklamada, “İlimizde kar yağışı, soğuk ve buzlanma nedeniyle tüm resmi, özel, ilk ve orta dereceli okullarda 19 Ocak 2016 Salı günü 1 gün süreyle eğitim öğretime ara verilmiştir” denildi.

EDİRNE’DE TAŞKIN TEHLİKESİ

Bu arada, Bulgaristan’da ve Edirne’de etkili olan kar ve şiddetli yağmurun ardından Meriç ve Tunca Nehirleri’nin su debileri riskli seviyelere dayandığı bildirildi. Nehir sularının yatağından çıkması sonucu bazı özel işletmeler ve sosyal tesisler su altında kaldı. Sokak hayvanları taşkın sularında mahsur kalırken, belediye görevlileri hayvanları kurtarmak için yoğun mücadele verdi.
Meriç Nehri’nde su debisinin bin 300 metreküp/saniyelere ulaşması sonucu Bosna Köy yolu yaya ve araç trafiğine kapatılırken Edirne Belediyesi’ne ait Protokol Evi de sular altında kaldı. Tunca Nehri’nin su debisinin 220 metreküp/saniyelere yükselmesi sonucu nehir suları tarihi köprünün giriş ve çıkışlarını kısmen kapatarak yaya ve araçların geçişinde aksamalara neden oldu.