Marmaraereğlisi'nde kültür merkezi açıldı

Marmaraereğlisi Belediyesi Yeniçiftlik Mahallesinde kültür merkezi açarak ilçe halkının hizmetine sundu.

GÜNDEM 18.01.2016 14:38:00 0
Marmaraereğlisi

Marmaraereğlisi Belediyesi ilçe sınırları içinde özellikle ev hanımlarının bütçelerine katkı sağlayacak el işlerinin öğrenim ve yapımına yönelik bir kültür merkezi ihtiyacı üzerine , Yeniçiftlik Mahallesinde bulunan Belediye’ye ait hizmet binası değerlendirilmeye başlandı. Hizmet binasının yıllardır kaba inşaat halinde bekleyen üst katının yapımını tamamlayarak kullanıma hazır hale getirildi. 700 metrekarelik alanda birçok kurs faaliyetine yetecek miktarda odası bulunan Yeniçiftlik Kültür Merkezi’nde Halk Eğitim Merkezi kursları yapılıyor.  Ayrıca Kültür merkezinde bilgisayar , yabancı dil ve müzik kurslarının da verilmesi planlandığı bildirildi.

BOŞ BİNA DEĞERLENDİRİLDİ

 Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan konu ile ilgili açıklamasında , “İlçede bulunan ev hanımlarımızın hem el becerilerini geliştirip boş zamanlarını değerlendirmeleri , hem de bütçelerine katkı sağlamalarına yardımcı olmak amacına yönelik bir kültür merkezi açtık. Belediye Hizmet Binası’nın üst katı yıllarca kaba inşaat halinde bırakılmış ve kullanılmamaktaydı. Bu durumu farkederek, burayı Kültür Merkezi olarak kullanmak üzere çalışmalarımıza başladık.”dedi.

BİLGİSAYAR, YABANCI DİL VE MÜZİK KURSLARI AÇILACAK

Birçok kurs faaliyetine yetecek miktarda kurs odası oluşturarak kullanılabilir hale getirdiklerini vurgulayan Uyan, “Şu anda Yeniçiftlik Halk Eğitim Merkezi kursları burada yapılmakta olup birçok bayan vatandaşımız buradan hizmet almaktadır.Önümüzdeki günlerde bilgisayar ,yabancı dil,müzik kursları ve daha birçok kursun açılması planlanarak halkımıza hizmet vermeye devam edilecektir.”diye sözlerini tamamladı.