Kardeşlerin kibrit oyunu kötü bitti

Edirne'nin Keşan ilçesine bağlı Yeniceçiftlik köyünde evde kibritle oynayan 2 kardeş yangına neden oldu. Çıkan yangında 2 kardeş ile babaları ağır yaralandı.

GÜNDEM 14.01.2016 13:59:00 0
Kardeşlerin kibrit oyunu kötü bitti

Edinilen bilgiye göre, Keşan’a bağlı Yeniceçiflik köyünde bir çiftlikte çalışan ve eşi Manolya ile çocukları 4 yaşındaki Mutlu ve 2 yaşındaki Mehmet Can ile birlikte kalan Sinan Yıkın (35), eşiyle birlikte çiftlikteki hayvanlara yem vermeye çıktı. Prefabrik evde yalnız kalan Mutlu ve Mehmet Can ise, odada bulunan kibritle oynamaya başladı. Evdeki eşyaların aniden tutuşması sonucu yangın kısa süre büyüdü. Bu sırada, çiftlikteki hayvanlara yem veren baba Sinan Yıkın dumanı fark ederek çocuklarını kurtarmak için eve koştu. Alevler ve yoğun duman nedeniyle kapıdan giremeyen baba Sinan Yıkın, prefabrik evin arka kısmında kalan ve yangının meydana geldiği odanın camlarını elleriyle kırarak içeri girdi ve odada mahsur kalan çocukları Mehmet Can ve Mutlu’yu dışarı çıkardı.

AĞIR YARALANDILAR
Özel bir araçla Keşan Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Mehmet Can ve Mutlu’nun vücudunda 2. derecede yanıklar nedeniyle durumlarının ağır olmasından ötürü ilk müdahalelerinin ardından 112 Acil Servis ambulanslarıyla İstanbul’un Kartal semtindeki Dr. Lütfi Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yanık Tedavi Merkezi’ne sevk edildi. Ellerinde kesikler ve yanıklar oluşan baba Sinan Yıkın ise Keşan Devlet Hastanesi’nde tedavi edildi.
Bu arada yangın nedeniyle Keşan Belediyesi İtfaiye ekiplerine de haber verildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale ederek, salona sıçramadan söndürdü. Ancak prefabrik evin tavan kısmı büyük ölçüde zarar gördü, yangın çıkan odanın bulunduğu kısımdaki duvar patladı ve oda eşyalarla birlikte kül oldu.
Yangın haberini alan Yıkın çiftinin yakınları ise Keşan Devlet Hastanesi’ne akın etti. Yakınları gözyaşlarına boğulan Yıkın çiftini teselli etmeye çalışırken, baba Sinan Yıkın ve anne Manolya Yıkın’ın ayakta durmakta güçlük çektiği gözlendi.
Jandarmanın olayla ilgili başlattığı soruşturma devam ediyor.