Kaymakam Kubilay hemşire ve öğretmenleri ödüllendirdi

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, 'Engelli Evde Bakım Aylığı Hizmeti' yürüten hemşire ve öğretmenlere başarı belgesi verdi.

GÜNDEM 13.01.2016 15:18:00 0
Kaymakam Kubilay hemşire ve öğretmenleri ödüllendirdi

 Kaymakamlık toplantı salonunda yapılan törene Kaymakam Metin Kubilay’ın yanı sıra İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Olcay Palak, Yazı İşleri Müdürü Muhteber Kuralay ve Evde Engelli Bakım Aylığı Hizmeti yürüten hemşire ve öğretmenler katıldı.

2008’DEN BERİ HİZMET VERİLİYOR

Belge töreninde konuşan Kaymakam Kubilay, “Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün İlçemizde birimi bulunmaması nedeniyle; ‘Engelli Evde Bakım Aylığı Hizmetleri’ 2008 yılından bu yana Kaymakamlığımız tarafından yürütülmektedir. Söz konusu hizmetler; İlçemiz okullarında görevli Rehber Öğretmenler ve Sağlık personelinden oluşturulan heyetler tarafından yürütülmektedir. Oluşturulan heyetler alınan müracaatları yerinde görüp değerlendirmek üzere belirtilen adreslerde incelemelere giderek rapor hazırlamakta ve söz konusu raporlar düzenlenen dosyalarla birlikte Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne gönderilmektedir. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde yapılan son incelemeden sonra uygun görülenlere maaş bağlanmaktadır.” dedi.

HANGİ ŞARTLARI TAŞIYANLAR YARARLANIYOR

Bu hizmetten yararlanma şartları hakkında bilgiler veren Kaymakam Kubilay şunları kaydetti:  “Engelli Evde Bakım Maaşlarından yararlanılabilmesi için öncelikli şart; engelli ve bakmayı taahhüt eden kişinin müracaat edilen yerde ve aynı hanede ikamet etmesi gerekmekte olup, kuruma ibraz edilen Heyet Raporunun, Devlete bağlı herhangi bir kuruluşundan (Sağlık Ocakları dışında) alınmış ve ‘Ağır Özürlü’ grubunda olmasıdır. Devletimiz sosyal hukuk devletidir ve sosyal devlet olmanın gereği olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız vatandaşlarımıza ciddi destekler veriyor. Devletimizin şefkat elini vatandaşlarımıza hissettirmemiz gerekiyor. Zor durumda olan insanlarımıza ulaşmamız, onların yanında olmamız bizim için çok önemlidir. Fedakârca yaptıkları çalışmalarından dolayı başta kurum amirleri olmak üzere tüm personelimize teşekkürlerimi sunuyorum.”ifadelerini kullandı.

 

PERSONELİ TEBRİK ETTİ

 

Personeli tebrik eden Kaymakam Kubilay,  “Kaymakamlığımız tarafından yürütülmekte olan: ‘Engelli Evde Bakım Hizmetleri Değerlendirme Heyeti’ ndeki görevinizde göstermiş olduğunuz üstün gayret ve özverili çalışmalar nedeniyle sizi tebrik eder, Başarılı çalışmalarınızın devamını dilerim.” dedi.

2015 FAALİYETLERİNİ ANLATTI

Kaymakam Metin Kubilay son olarak Engelli Evde Bakım Aylığı Hizmetleri Heyeti’nin 2015 yılı çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Kaymakam Kubilay, 1 Ocak 2015-31 Aralık 2015 tarihleri arasında ilçede yaşayan  “Özürlü Bakım Hizmeti” modelinden faydalanmak isteyen 111 başvuru aldıklarını hatırlatırken, yıl içerisinde diğer İl ve İlçelerden Tekirdağ Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne gönderilen 108 adet dosya Engelli Bakım Hizmetleri Değerlendirme Heyeti’nce incelenmesi için Çerkezköy Kaymakamlığı’na gönderildiğini ve bunlardan 219 dosya üzerinde işlem yapıldığını kaydetti.

AYLIK GELİR SINIRLARI

2015 yılının ilk altı aylık döneminde hanede kişi başına düşen aylık gelir sınırının 572,64 TL olduğunu belirten Kaymakam Kubilay, ikinci altı aylık döneminde geçerli olmak üzere hanede kişi başına düşen aylık gelir sınırının ise 606,95 TL olduğunu kaydetti. 2015 yılında evde bakım aylıklarının 793,08 TL olduğunu belirten Kubilay, 1 Ocak 2016-30 Haziran 2016 döneminde ise  hanede kişi başına düşen aylık gelir sınırının 784,98 TL olduğunu kaydetti.

Marmara Haber