'Trakya'ya hoşgeldiniz' filmi çekildi!

Trakya Kalkınma Ajansı 'Trakya'ya Hoşgeldiniz' başlığı altında bir belgesel film hazırladı. Trakya'nın tarihi, doğal, kültürel değerlerini ve güzelliklerini odak alan çalıÅ?

GÜNDEM 13.01.2016 15:01:00 0

Trakya’da uğranmadık yer bırakmadan yemek kültürüne kadar farklı birçok özelliğe temas eden filmin dış çekimleri 2 hafta sürdü.

OYUNCU KADROSU YEREL HALK

Belgesel filminin oyuncu kadrosu yerel halktan oluşurken gündelik hayatın güzellikleri de gözler önüne serildi. Filmde işlenen temalar için özel kurgu uygulanmazken, filmde yer alan kareler ise spontane ekrana yansıtıldı.

Çalışmayla ilgili olarak yapılan açıklamada, “Özgün Belgesel Film çalışmasının ana hedefi; turizmi geliştirerek, yerli ve yabancı turisti bölgeye çekmektir. Trakya Bölgesi’nin tarıma dayalı gelir kaynakları dışında alternatif sektörleri harekete geçirerek halkın gelirlerinin arttırılması ve bölgede eşitsizliklerin azalması çalışmanın farklı amaçlarındandır.”denildi.

21 OCAK’TA FİLMİN TANITIMI YAPILACAK

Bölgeye yarar getirecek bir çok potansiyeli içinde barındıran Belgesel Filmin Tanıtım Kokteyli 21 Ocak 2016 tarihinde saat 14:30’da Çorlu Hilton Otelde gerçekleşecek. Sivil Toplum Kuruluşlarının, Bölge paydaşlarının, yararlanıcılarının ve filmde yer alan bölge halkının, basın kuruluş ve temsilcilerinin ağırlanacağı resepsiyona katılım için kayıt yaptırılması gerekiyor. Kayıt için Trakya Kalkınma Ajansı’na müracaat edilmesi gerektiği belirtildi.