Edirne'de 90 kaçak göçmen yakalandı

Edirne Emniyet Müdürlüğü ekipleri, iki farklı operasyonla 90 kaçak göçmen yakaladı. 62 göçmenin para vermedikleri gerekçesiyle iki katlı bir evde 4-5 gündür rehin tutulduğu, aralarında bulunan kadın

GÜNDEM 10.01.2016 15:56:00 0
Edirne

Edinilen bilgiye göre, bir araçta Suriye, Irak ve Afganistan uyruklu çocuk veya yetişkin olmak üzere 28 şahıs tespit edildi. Bunlara organizatörlük yaptığı tespit edilen Türkiye vatandaşı F.D. ve R.R. ile Afganistan R.R. gözaltına alındı. Şüphelilerden birisinden 2 kişilik 1 adet şişme bot ele geçirilirken araçta 28 göçmen şahsın tespit edildiği ve bu göçmenlerin sadece 2 kişilik bir bot ile nehir üzerinden sınıra geçecekleri tespit edildi. Olayla ilgili yakalan şüpheliler, adli makamlarca sorgularının ardından tutuklandı.

İKİ KATLI BİNADA 62 GÖÇMEN
Bir diğer operasyonda ise Irak uyruklu bazı şahısların Avrupa’ya götürülme vaadi ile İstanbul’dan Edirne’ye getirildikleri, kaçakçıların göçmen şahıslardan para talep ettikleri, göçmenlerin para vermeyi kabul etmedikleri için bir evde rehin tutuldukları ihbarı alınması üzerine yapılan operasyonda emniyet ekipleri, Çavuşbey Mahallesindeki iki katlı bir evde toplam 62 göçmen şahıs tespit etti. Olayla ilgili M.A.Y, E.A., R.A. ve U.E. isimli şahıslar gözaltına alınırken, bazı mağdurların ifadelerinden, kaçakçılara para vermeleri için 4-5 gündür evde alıkonuldukları, kadınların ayrı bir odaya kilitlendiği, onur kırıcı bir muameleye maruz kaldıkları tespit edildi. Olayla ilgili yakalanan şüpheliler, adli makamlarca sorgularının ardından tutuklandı.