TRAKYAKA'dan 12 Milyon TL'lik AB Fonu…

AB ve Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından desteklenen İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı kapsamında Trakya Kalkınma Ajansı tarafından hazırlanan "Kariyer Hizmetleri

GÜNDEM 10.01.2016 15:53:00 0
TRAKYAKA

Trakya Kalkınma Ajansı tarafından hazırlanan ve İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı kapsamında Avrupa Birliği ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından finanse edilmekte olan Kariyer Hizmetleri Sunumunda Çok Paydaşlı Ortaklık Modeli teknik destek projesinin uygulaması 7 Ocak 2016 tarihinde gerçekleştirilen toplantı ile resmen başladı. Toplantıya Genel Sekreter Mahmut Şahin ve Ajans personelinin yanı sıra, ÇSGB Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı Sözleşme Yöneticisi Esra İşler, proje uygulamasını gerçekleştirecek konsorsiyum üyelerinden Ecorys in Turkey, City and Guilds ve Barem Danışmanlık’ın temsilcileri ile konsorsiyumun teknik destek ekibi katılım gösterdi.

ORTAK PROJE HAZIRLANDI

Toplantı Genel Sekreter Mahmut Şahin’in açılış konuşması ile başladı. Şahin konuşmasında şunları anlattı: “Ajans olarak hali hazırda mali destek programları ve güdümlü projeler kanalıyla Trakya’ya kaynak aktarıyoruz. Ayrıca merkezi bütçe dışında farklı finans alanlarından bölgemize kaynak buluyoruz. Trakya Kalkınma Ajansı, operasyon programının ‘genç istihdamının arttırılması’ tedbirinin ‘gençlerin işgücü piyasası ile entegrasyonunu sağlamak’ özel amacına başvuruda bulundu. Gençlerin iş hayatında geçişini kolaylaştırmayı amaçlayan operasyon teklifi ile Kırklareli Üniversitesi, Namık Kemal Üniversitesi ve Trakya Üniversitesi’nin bölgede faaliyet gösteren Organize Sanayi Bölgeleri, Ticaret ve Sanayi Odaları, Çalışma ve İş Kurumu Müdürlükleri ile işbirliği içerisinde öğrencilere ve yeni mezunlara kariyer geliştirme hizmetlerini sunmayı planlanıyoruz.”

Projenin operasyon teklifi, işbirliğini geliştirilmesi üzerine çeşitli çalışma ziyaretleri ve atölye çalışmaları, kariyer merkezlerinin faaliyete geçebilmesi için gerekli fiziksel ortamın sağlanması, yazılım programlarının, eğitim ve tanıtım materyallerinin hazırlanması, iş arama danışmanlığı, staja yerleştirme, rehberlik hizmetleri, girişimcilik, iletişim teknikleri ve benzeri konularda eğitim ve seminerlerin gerçekleştirilmesi gibi çok çeşitli faaliyeti içerdiğini anlatan Şahin, “Projenin bölgemize ciddi katkısı olacağını düşünüyor ve ekip arkadaşlarımıza çalışmalarında başarılar diliyorum.” Dedi.

Toplantıya teknik destek ekip lideri David Pearson tarafından projenin ana hatları üzerine yapılan sunum ile devam edildi. Projenin sözleşme yöneticisi Esra İşler’in operasyonel konular üzerine yaptığı bilgilendirme ve tarafların sorularını cevaplandırmasının ardından toplantı sona erdi.

PROJENİN DESTEKÇİLERİ

Operasyon uygulaması Kırklareli Üniversitesi, Namık Kemal Üniversitesi ve Trakya Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek. Operasyonun diğer uygulama ortakları Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi, Edirne Organize Sanayi Bölgesi, Edirne Çalışma ve İş Kurumu, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası, Kırklareli Organize Sanayi Bölgesi, Kırklareli Çalışma ve İş Kurumu, Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası, Tekirdağ Çalışma ve İş Kurumu, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası olacak. 20 ay sürecek operasyonun bütçesi yaklaşık 3.672.680 Euro olurken, bu bütçenin 3.121.778 Euro’luk kısmı AB tarafından karşılanıyor.

Marmara Haber