Süper amatörde devre arasına yaklaşırken

Tekirdağ Süper Amatör Ligde 12 hafta geride bırakılıp 13'üncü haftaya girilirken zirvedeki yarışta iyice kızıştı.

GÜNDEM 7.01.2016 18:42:00 0
Süper amatörde devre arasına yaklaşırken

Hafta sonu ligin zirvesini yakından ilgilendirecek Çorlu derbisinde bir yandan sıralamada ikinci sırada yer alan Çorlu Kültürspor sahadan galip ayrılarak lider 1911 Çerkezköyspor’un  BAY geçeceği hafta puanlarını eşitlemek isterken öte yandanligde henüz yenilgi yüzü görmeyen ve  yenildiği taktirde Süper Amatördeki şampiyonluk şansını oldukça zora sokacak olan Çorlu Gençlerbirliği takımı da 3 puanın hesapları içinde.

 

 

 

LİDER HAFTAYI BAY GEÇECEK

Tekirdağ Süper Amatörde 30 puanla zirvenin sahibi olan 1911 Çerkezköyspor bu haftayı BAY geçecek. Liderin yakın takipçisi olan Çorlu Kültürspor ise General Basri Saran Stadı’nda Çorlu Gençlerbirliği ile puan mücadelesi verecek. Geçen hafta Kapaklı Sitespor  deplasmanında oynayacakları mücadelenin Açık Öğretim sınavları sebebiyle ertelenmesinden dolayı  dinlenmiş olarak derbiye çıkacak olan Kültürspor oyuncuları bu durumu avantaja çevirmek istiyor. Aynı hafta maçında lider 1911 Çerkezköyspor ise kendi evinde Aşağı Sevindiklispor ile karşılaşmış zor geçen müsabakayı son anlara yaklaşırken gelen golle kazanmıştı.

ÇORLU DERBİSİ ZİRVENİN KADERİNİ BELİRLEYEBİLİR

Tekirdağ Süper Amatör devre arasına girmeden önceki son hafta çorlu’da 2016 yılının ilk derbisi oynanacak. Geçen hafta Kapaklı Sitespor’la maçı ertelenen Çorlu Kültürspor  1911 Çerkezköyspor’un 3 puan gerisinde bulunuyor. Liderin BAY geçeceği hafta Çorlu Kültürspor’un derbiden 3 puan çıkarması halinde Süper Amatör’ün zirvesi avrejla belirlenecek. Çorlu Kültürspor’da bütün hesaplar galibiyet üzerine kurulmuşken rakibi Çorlu Gençlerbirliği’de sahadan 3 puan çıkarmayı hedefliyor. Çorlu Gençlerbirliği derbiyi kazandığı taktirde zirve yarışına tutunmaya devam edecek ve maç eksiyi olan Çorlu Kültürspor ile arasındaki puan farkını da bire indirecek. Lider 1911 Çerkezköyspor’un maç yapmayacağı hafta sahadan 3 Puan çıkarmanın ne denli önemli olduğunu bilen Çorlu takımları derbiye kilitlenmiş durumdalar.

DEVRE ARASINDA ERTELEME MAÇI OYNAYACAK

Tekirdağ Süper Amatör Ligin 13’üncü haftasında eğer sonuçlar yukarıdaki gibi şekillenirse Çorlu Kültürspor 9’uncu hafta kendi evinde 1911 Çerkezköyspor’a  4-0 kaybederek teslim ettiği liderliği averajla geri alabilir. Ancak maç eksiği bulunan Çorlu Kültürspor’un devre arasında oynayacağı Kapaklı Sitespor mücadelesinden de 3 puan çıkarması Zirve yarışında 1911 Çerkezköyspor’a 3 puan fark atmasını da sağlayabilir.

12. HAFTANIN EN GOLLÜ MAÇI

Tekirdağ Süper Amatörde 12’nci hafta karşılaşmaları geride kalırken bu mücadelelerde meşin yuvarlak toplam 26 defa filelerle buluştu.  Bu gollerin 17’sinde ev sahibi takım oyuncularının imzası bulunurken 9’unda da deplasman ekibi futbolcuları topu direkler arasından geçirdiler. Haftanın en gollü müsabakası ise Ergene’de oynanan ve Ergene Belediyespor’un Kapaklıspor’u 5-3 yendiği 8 gollü karşılaşma oldu. 12’nci haftada ligden ihraç edilen Malkara Belediyespor’la eşleşen Tekirdağ 1461 Karadenizspor ise mücadeleyi 3-0 hükmen kazanmış sayıldı.

EV SAHİBİ TAKIMLAR KAZANDI

Süper Amatör Ligin 12’nci haftası geride bırakılırken sahadan galibiyetle ayrılan bütün takımlar ev sahibi ekiplerden oluştu. Lider 1911 Çerkezköyspor Mustafa Uğraş Stadı’nda karla kaplı zeminde ağırladığı Aşağı Sevindiklispor’u zorda olsa Deniz Sert ve İsmail İnan’ın golleriyle 3-2 geçerken Muratlı Belediyespor Büyük Çınarlıspor’u 4-2, Ergene Belediyespor Kapaklı Spor’u 5-3 ve Çorlu Gençlerbirliği’de Sray Belediyespor’u 5-2 mağlup etmeyi başardı.

İŞTE 13’ÜNCÜ HAFTA KARŞILAŞMALARI

Tekirdağ Süper Amatör Ligde 13’üncü hafta karşılaşmaları ise şu şekilde olacak. Lider 1911 Çerkezköyspor haftayı BAY geçecekken geçen haftayı maç yapmadan tamamlayan Şarköyspor bu hafta da ligden ihraç edilen Malkara Belediyespor’la eşleştiği için sahaya çıkmayacak. Diğer karşılaşmalarda ise Çorlu derbisinde Çorlu Kültürspor’la Çorlu Gençlerbirliği, Kapaklıspor’la Kapaklı Sitespor, Büyük Çınarlıspor’la Ergene Belediyespor ve Aşağı Sevindiklispor’la Muratlı Belediyespor 3 puan için savaşacak.