2015'te 6 bin çift katlı arı kovanı dağıtıldı

Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından 2015 yılında il genelinde uygulamaya koyulan ve beş yıl boyunca da sürdürülecek olan "Arıcılığı Geliştirme ve Polinasyon Projesi" kapsamÄ

GÜNDEM 7.01.2016 15:25:00 0
2015

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nce yapılan açıklamada, “Arıcılığı Geliştirme ve Polinasyon Projesi’nin 2015 yılı içinde yürütülen çalışmaları hakkında bilgi verildi. Açıklamada, projenin başlangıç aşamasında sekiz ilçede düzenlendiği ve binin üzerinde katılımcının iştirak ettiği birer haftalık programlarla söz konusu projeden yararlanabilme şartları izah edilerek bilgilendirmelerde bulunulduğu belirtildi. Açıklamada, “Her şeyden önce söz konusu proje zirai bir proje olduğundan hedef kitlesi çiftçiler ve uygulama alanı da kırsal kesimdir. Ancak yılın belli dönemlerinde kentlerde oturan bazılarının, kırsaldaki tarımsal faaliyetlerini sürdürdükleri bilindiği için ilçe merkezlerinde oturup ta kırsal mahallelerde arazisi olanlara da kovan verilmiş, onlarda projeye dahil edilmişlerdir.

Büyükşehir Belediyemizin “Arıcılığı Geliştirme ve Polinasyon Projesi” iki ana temele dayalı olarak özenle hazırlanmış bir projedir.

Projenin sağlayacağı ekonomik kazançların öncelikle ve özellikle küçük ve dar gelirli tarımsal işletmelerde kalması esas alınmıştır.”denildi.

30’UN ÜZERİNDE KOVANI OLANA VERİLMİYOR

6537 sayılı yasanın Tekirdağ’da 120 dekar kuru, 50 dekar sulu veya 20 dekar dikili arazi sahibi işletmeleri yeter gelirli işletme kabul ettiği hatırlatılarak, “Arıcılığı Geliştirme ve Polinasyon projesinden kovan almak suretiyle yararlanabilmek için konulan bu kriter, halen tarımsal üretimle uğraşsalar bile emeklilik gelirleri yukarıda verilen ölçülerdeki işletmelerin yıllık gelirinden fazla olan emeklilerimiz içinde zorunlu olarak kabul edilmiştir. Halen herhangi bir yerde çalışanlar ile 30’un üstünde kovan sahiplerine de kovan verilmemektedir.”açıklamasına yer verildi.

Açıklamada bu yılda kovan dağıtımının süreceği kaydedildi.

Marmara Haber