Edirne'de meslek tanıtım günleri

Edirne Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde 4 gün süreyle 7 farklı lisede 'Meslek Tanıtım Günleri' düzenlendi.

GÜNDEM 30.12.2015 15:15:00 0
Edirne

Öğrencilere ve İş arayanlara yönelik mesleki rehberlik hizmeti sunmak amacıyla gerçekleştirilen Meslek Tanıtım Günleri etkinliğinde İŞKUR İl Müdürü Şengül Çildam insan hayatının en önemli kararlarından birinin meslek ya da iş seçimi olduğunu, çalışma hayatında ve özel hayatta mutlu olmanın iyi bir kariyer elde etmenin kişisel özelliklerine uygun meslek seçmekle mümkün olduğunu, İŞKUR’ un iş arayana, işverene ve öğrenciye hizmet verdiğini, Meslek Tanıtım Günlerinin Kariyer Planlaması yapacak öğrencilerimize faydalı olmasını ümit ettiğini ifade etti.

MESLEKLERİNİ TANITTILAR

Edirne Süleyman Demirel Fen Lisesinde düzenlenen etkinliğe konuşmacı olarak Edirne İli Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Doktor Emrah Erten katıldı. Edirne Sosyal Bilimler Lisesinde yapılan etkinliğe konuşmacı olarak Avukat Ceyda Bozdağ, Edirne Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesinde düzenlenen etkinliğe konuşmacı olarak Avukat Bedia Mirzabey, Edirne Emel Özgür Subaşı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde düzenlenen etkinliğe konuşmacı olarak Mali Müşavir Volkan Müdrişler, Edirne Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesindeki etkinliğe konuşmacı olarak Makine Mühendisi Cüneyt Alko, Edirne Süheyl Ünver Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde düzenlenen etkinliğe konuşmacı olarak Hemşire Suzan Çakır ve Duygu Kurt, Edirne DR. Sadık Ahmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde düzenlenen etkinliğe konuşmacı olarak Kırklareli Üniversitesi Öğretim Görevlisi Ali Çakır,

Meslek Tanıtım Günleri kapsamında öğrencilere; yanlış meslek seçiminin bireye ve topluma olumsuz etkilerinin önlenmesi, kurumumuzun ve faaliyetlerinin gençler ve aileleri tarafından bilinirliğinin arttırılması, Meslek Danışmanlığı hizmetlerine yeni bir yaklaşım getirilmesi konularında bilgiler verildi. Meslek Tanıtım Günü etkinliklerinden bin 250 öğrenci katıldı. 2016 yılı içerisinde de Meslek Tanıtım Günleri düzenlenmeye devam edileceği kaydedildi.

Yedi farklı lisede yapılan Meslek Tanıtım Günlerinin açılışına Edirne Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Şengül Çildam, Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü İl Müdür Yardımcıları Kemal Soytür ve Cemal Turan, Edirne Çalışma ve İş Kurumu İl Müdür Yardımcısı Oğuz Kafa, Şube Müdürleri Mehmet Özgür Başaran, Mehmet Yazıcı ve İş ve Meslek Danışmanları katıldı.