Fetret dönemi bitti gerileme dönemi başladı

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak "Türkiye'de yeni bir hükümet var. Ancak iş başındaki kadro 1 Kasım 2002'den bu yana değişmedi. Doalyısıyla bugün T?

GÜNDEM 22.12.2015 15:09:00 0
Fetret dönemi bitti gerileme dönemi başladı

Partisinin Burdur İl Kongresi’ne katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztrak “Bu kadroların elinde Türkiye 2007’den bu yana fetret dönemi yaşıyordu. Şimdi fetret dönemi bitti gerileme dönemi başladı. İçeride dışarıda ekonomide eğitimde her şey dökülüyor. Artık çatlaklar sıva tutmuyor.” dedi.

“Ülkeye güvenlik ve istikrara vaat edenlerin ülkeyi getirdiği yere bir bakın” diyen Öztrak şunları söyledi “Bugün Cizre’de, Silopi’de, Diyarbakır’da okullarımız, camilerimiz teröristlerce yakılıyor. Sokaklarımızda hendekler kazılıyor. Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği tehlikeye giriyor. Buralarda artık Milli Eğitim verilemiyor. Sağlık görevlilerimiz hastanelerde mahsur kalıyor. Suriye’li göçmenlere üzülürken, kendi vatandaşlarımız kendi öz vatanımızda göçmen durumuna düştü. Bu yaşananların sorumlusu kim? Bunun sorumlusu ortada. Ülkeyi 13 yıldır yöneten bu siyasi kadro. Teröristler silahları yığarken bu beyler seyretmiş. İhmal en tepeden başlayarak mülki idarenin tüm noktalarına kadar uzanmış. Bu bombalar, silahlar şehirlere yığışırken, vatandaşların can ve mal güvenliği sağlamakla görevli idareciler teröristlere müsamaha göstermiştir. Çünkü o dönemde başkanlık özerklik müzakereleri yapılıyordu. Bugün iş başında olan kadroların siyasi rant devşirme hesapları bu müsamahayı gerekli kılıyordu.”

Öztrak “Tüm bu belalara sebep olanlar son seçimlerde terörün hortlamasına göz yumup vatandaşı korkutmuş sonra da vatandaşlardan ‘canının, malının güvenliğini de, ülkede ekonomik istikrarı da ben sağlarım’ diyerek oy istemiştir” dedi.

 

Marmara Haber