Kaymakam Gürbüz, Gaziler Fidanlığı'nı ziyaret etti

Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilciliği'nce Pınarça Mahallesi'ndeki ormanlık alanda oluşturulan 'Gaziler Fidanlığı'nı ziyare

GÜNDEM 21.12.2015 17:02:00 0
Kaymakam Gürbüz, Gaziler Fidanlığı

Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz’ün, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilciliği’nin 2013 yılında Pınarça Mahallesi’ndeki orman arazisinde oluşturduğu ‘Gaziler Fidanlığı’nı ziyaretinde İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ferhat Kaanoğlu, İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Adem Tuncel, Pınarça Mahalle Muhtarı Özcan Bozkaya, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan ve gaziler de hazır bulundu.

 

 

742 AĞAÇ DİKİLDİ
Orman ve İşletme Müdürlüğü’nden 2013 yılında kendilerine yaklaşık 18 dönümlük alanın tahsis edildiğini belirten Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan, “Biz de bu alanı ağaçlandırdık. 600 adet çam, 100 adet ceviz, 15 adet vişne ve 27 adet de badem ağacı diktik. Diktiğimiz tüm ağaçlar tuttu. Gazilerimiz boş zamanlarında buraya gelip bir şeyler ekip biçiyor. Fidanlığımızın bakımını kendimiz yapıyoruz” dedi.

 

 

İSİMLERİ FİDANLARIYLA BİRLİKTE YAŞAYACAK
Gaziler Fidanlığı içinde ibadet yeri ve tuvalet de yaptıklarını kaydeden Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan, “2013 yılında burada ilk ağaçlarımızı dikerken, dönemin protokol üyeleri ve gazilerimiz adına birer fidan dikmiştik. Bugün de Kapaklı Kaymakamımız Mehmet Ali Gürbüz, İlçe Jandarma Komutanımız Yüzbaşı Ferhat Kaanoğlu ve İlçe Emniyet Müdür Yardımcımız Adem Tuncel adına birer Ceviz fidanı dikeceğiz” dedi.
HATIRA FOTOĞRAFI ÇEKTİRDİLER
Konuşmaların ardından Gaziler Fidanlığı’nı dolaşan Kaymakam Gürbüz, daha sonra adının yaşatılacağı ceviz fidanını kendi elleri ile dikti. Program sonunda Kaymakam Gürbüz ve beraberindekiler birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Kaymakam Gürbüz, ilçenin Kurucu Kaymakamı Aslı Aynaoğlu Kuzulu’nun ismini taşıyan fidan önünde de fotoğraf çektirirken, “Bu fotoğrafı da kendilerine yollayalım” dedi.
Haber / Ahmet KARDEŞ