Engel tanımadılar

Türkiye Beyazay Derneği tarafından hayata geçirilen "Aşmak için hareket" adlı proje kapsamında Çerkezköy'de engelli ve engelsiz sporcular ikinci kez bir araya geldiler. Namık Kemal Bulvarı Kumlu GeÃ

GÜNDEM 21.12.2015 12:00:00 0
Engel tanımadılar

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay ve 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Yılmaz Yıldırım’ın katıldığı programda , “Merkez Komutanı Binbaşı Fuat Sönmez, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, Türkiye Beyazay Derneği Tekirdağ Şube Başkanı Adnan Şahin, Çerkezköy Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Metin Aysal, Türkiye Beyazay Derneği Yönetim Kurulu üyeleri, AK Parti Çerkezköy İlçe Kadın Kolları Başkanı Rüveyda Akbay, AK Parti İlçe Kadın Kolları Eski Başkanı Nuran Yeşil ve çok sayıda davetli de hazır bulundu.

 

 

TOPLUMA ADAPTE OLUYORLAR
Projenin engelli ve engelsiz bireylerin bir arada spor yapmalarını amaçladığını belirten Türkiye Beyazay Derneği Tekirdağ Şube Başkanı Adnan Şahin, “Bu proje çok anlamlı bir sosyal projedir. İçine kapanan engelli çocuklarımızın duyguları, gizli yetenekleri bu sayede ortaya çıkıyor. Engelsiz çocuklarımızla spor yaparak topluma adapte oluyorlar. Engelsiz çocuklarımız engelli bireylerle spor yapınca sağlıklarına şükrediyorlar. Çocuklarımızı milletimize ve ailesine güzel birer birey olarak yetiştirmeye gayret ediyoruz. Amacımız birlik ve beraberliği sağlamaktır. Bunun için elimizden geleni yapacağız” dedi.

 

 

100 BİN ENGELLİ VE 100 BİN ENGELSİZ ÇOCUK KAYNAŞACAK
Aşmak İçin Hareket Projesi’nin Türkiye Beyazay Derneği tarafından geliştirildiğine dikkat çeken Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, etkinliğin engelli ve engelsiz bireylerin birlikte spor yapmalarına imkan tanıdığını söyledi. Projenin Cumhurbaşkanlığı himayesinde hayata geçirildiğini kaydeden Kubilay, “Proje, sağlıklı çocuklar yetiştirmeye yönelik bir projedir. Yaklaşık 100 bin engelli ve 100 bin engelsiz çocuğumuzu kaynaştırmayı hedefleyen bir projedir. Bu projenin mimarı ise Türkiye Beyazay Derneği’dir” dedi. Türkiye Beyazay Derneği Tekirdağ Şubesi’nin kıt imkanlarla çalıştığına dikkat çeken Kaymakam Kubilay, “Tüm gençlerimizi, çocuklarımızı bu projeye destek olmaya davet ediyoruz. Projenin asıl amacı engelli kardeşlerimizin eğitimine destek vermektir. Bu amaçla proje sporla da bütünleşti. Sevgi, saygı, eğitim ve spor her engeli aşıyor” diye konuştu.
İKİ TEMEL UNSUR VAR
Projenin iki temel unsuruna dikkat çeken Türkiye Beyazay Derneği yönetim kurulu üyesi Engin Şimşek ise “Birincisi aşmak, ikincisi de hareket. Aşmak! Anketlerde engelsiz bireylerin yüzde 80 düzeyinde engelli bireylerle bir arada olmayı istemediği görülüyor. ‘Aşmak’ ilkesi bunu algıyı ortadan kaldırmak için ele alındı. ‘Hareket’ kısmı ise engellisi de engelsizi de fark etmiyor. Biz millet olarak hareketi sevmiyoruz. Dolayısıyla bu projenin iki temel hedefi var. Biri aşmak diğeri hareket” dedi. Program, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay ve Çerkezköy Gençlik ve Spor Hizmetleri İlçe Müdürü Metin Aysal’ın da yer aldığı engelli ve engelsiz çocukların maçı ile sona erdi.
Haber / Ahmet KARDEŞ