Lider yoluna devam etti

Tekirdağ Süper Amatör Lig'de rakiplerini tek tek geçen 1911 Çerkezköyspor Mustafa uğraş stadı'nda ağırladığı Kapaklıspor'u 2-0 mağlup ederek averaj farkıyla oturduğu liderlik kol

GÜNDEM 21.12.2015 11:34:00 0
Lider yoluna devam etti

ABLUKA ALTINA ALDI
Geçen haftaya kadar lider olan Çorlu Kültürspor’u geçtiğimiz hafta mücadelesinde 4-0 gibi farklı bir skorla geçerek liderliği kapan 1911 Çerkezköyspor bu haftada Kapaklıspor’u kendi evinde 2-0 yenmeyi başardı. Maç Pazar günü saat 13:00’da başladı. Karşılaşmaya hızlı başlayan ev sahibi takım daha ilk dakikalarda rakibini abluka altına aldı. Henüz ilk saniyelerde 1911 Çerkezköyspor’un atağında ev sahibi takım oyuncularından Gökay Alpçoğay ile Kapaklı spor’dan Tolga Aşçı kafa topunda çarpışarak yerde kaldılar. Uzun bir müddet yerde kalan iki oyuncuya da sağlık ekipleri müdahale etti ve tekrar oyuna döndüler. 

KALESİNDE DEVLEŞTİ

Mücadelenin başında oyunun kontrolünü eline alan 1911 Çerkezköyspor’da dakikalar 5’i gösterdiğinde sağ kanattan Emrah çilingir topu Oğuz Kaptan’la buluşturdu. Ceza sahasına orta şut karışımı bir top gönderen Oğuz Kaptan’ın bu topu savunmadan sekerek kornere çıktı. Mücadelede golün sinyallerini vermeye başlayan 1911 Çerkezköyspor bu ataktan yalnızca 2 dakika sonra bu defa yine aynı kanattan Hakan Tice’yle etkili oldu. Ceza sahası içinde kaleciyle karşı karşıya kalan Hakan Tice’nin sert vuruşunu Kapaklıspor kalecisi Uğur Akyıldız son anda parmaklarının ucuyla dışarı attı. Ev sahibi takımın maçı kazanmaktaki arzusu rakibine savunmada zor anlar yaşattı. Ataklarında dur durak bilmeyen ev sahibi takım 8’nci dakikada Mesut Aytemiz ile bir net fırsattan daha yararlanamadı. Ceza sahası ön çizgisinde topla buluşan Mesut’un önünü boşaltarak vurduğu sert topu yine son anda tokatlayan Kapaklı spor kalecisi Uğur Akyıldız hem takım arkadaşlarından hem de rakip takımdan büyük alkış aldı. 1911 Çerkezköyspor maçın başından itibaren 2’si net olmak üzere çok sayıda pozisyonu cömertçe harcayarak gol bulamamanın stresine girmeye başladı. 11’nci dakikada sol kanatta rakiplerinden kurtulan Hakan Tice çizgi üzerinden pasını ceza sahası içine çıkardı. Boş pozisyonda topla buluşan Gökay Alpçoğay’ın sert vuruşu autla sonuçlandı.

OYUN SERTLEŞMEYE BAŞLADI

Karşılaşmada ilk 45 dakikanın yarısı neredeyse geride kalmak üzereyken oyunda bir anda sertleşmeler kendini gösterdi. 1911 Çerkezköyspor’un kaptanı Gençağa Yılmaz, rakibiyle giriştiği ikili mücadele sonucu yaptığı sert müdahale ile sarı kart gördü. Karşılaşmada sinirlerin gerildiği bu dakikalarda her iki takım yöneticileri de saha kenarına gelerek oyuncularını sakinleştirmeye çalıştılar.

 

 

 

İLK YARI 1-0 TAMAMLANDI

Karşılaşmada oyunu başından beri kontrolünde tutan 1911 Çerkezköyspor dakikalar 23’ü gösterdiğinde hazırlık paslarının ardından rakip takım yarı sahasına yerleşmeye başladı. Organize bir atakla topla buluşan Gökay sol kanattaki boş arkadaşı Oğuz Kaptan’ı gördü. Sol çaprazda topla buluşan Oğuz Kaptan rakiplerinden kurtularak ceza sahasına pasını çıkardı. Boş pozisyonda topla buluşan Deniz Sert düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu ve takımını 1-0 öne geçiren gole imzasını attı. Bu golden sonrada ataklarına ara vermeyen ve farkı açmaya çalışan ev sahibi takım 4 dakika arayla önce 31’de Emrah Çilingir daha sonra 35’te golün sahibi Deniz Sert’le net pozisyonlardan yararlanamadı. Karşılaşmada 40 dakika geride kalırken henüz net bir atak geliştiremeyen konuk ekip Kapaklıspor 41’nci dakikada ilk fırsatı yakaladı. 11 sırt numarasıyla topla buluşan Resul Öztürk’ün vuruşu üsten dışarı gitti. Bu ataktan 2 dakika sonra bu defa tekrar 1911 kalesini yoklayan Kapaklıspor oyuncuları tecrübeli kaleci Muzaffer Kurt’u geçemedi. Karşılaşmanın ilk yarısında başka gol olmayınca takımlar soyunma odasına 1-0 1911 Çerkezköyspor’un üstünlüğü ile girdiler.

 2 YARIDA DA EV SAHİBİ FIRTINASI SÜRDÜ

Mücadelenin ilk 45 dakikasını 1-0 önde tamamlayan ev sahibi takım ikinci yarıya da fırtına gibi başladı. İkinci 45’lik dilimin henüz ilk dakikalarında gol yollarında etkili olmaya çalışan 1911 Çerkezköyspor 47’nci dakikada Mesut Aytemiz’le ve 48 de de Haytrettin Aydın’la 2 net pozisyondan daha yararlanamadı. İkinci yarının ilk atağını 54’ncü dakikada yakalayan konuk takım bu atakta serdar İşar topu kaleci Muzaffer’in üstünden aşırtmaya çalıştı. Rakibine fazla boş alan bırakmayan kaleci Muzaffer atağın autla sonuçlanmasını sağladı.

KENDİSİNİN VE TAKIMININ 2’NCİ GOLÜNÜ ATTI

Kapaklıspor’un 54’te yakaladığı net pozisyonu değerlendirememesinin hemen ardından ev sahibi takım deyim yerindeyse atamayana atarlar dedi ve ilk golün sahibi Deniz Sert’le 2’nci golüne ulaştı. Bu dakikadan sonra biraz daha rahatlayan 1911 Çerkezköyzpor topu ayağında tutup kontra ataklar aramaya başladı. Kendisinin ve takımının ikinci golüne imzasını atan Deniz Sert ileri uçta rakip defansa zor anlar yaşatmaya devam etti.

SARI KARTLAR HAVADA UÇUŞTU

Karşılaşmada dakikalar 62’yi gösterirken Kapalıspor’da 10 sırt numarasıyla oynayan Ferat Şenel 1911 Çerkezköyspor oyuncularından Oğuz Kaptan’a yaptığı sert müdahale sonunda sarı kartla cezalandırıldı. Bu pozisyonun hemen ardından oyundan alınan Ferat’ın yerine sahaya 9 sırt numarasıyla Bayram Taş dahil oldu. Aynı dakikada 1911 Çerkezköyspor’da da oyuna kaptan Gençağa’nın yerine Selçuk Tekeci girdi. Mücadelenin 65’nci dakikasında Selçuk’un ara pasında topla buluşan Deniz Sert kalecinin sert müdahalesiyle ceza sahasının yarım metre dışında yerde kaldı. Bu pozisyonda kaleci Uğur Akyıldız sarı kart gördü. Mücadelede dakikalar 71’i gösterirken bu defa ev sahibi takımda oyuna sonradan dahil olan Selçuk Tekeci rakibi Tolga Aşçı’ya yaptığı sert müdahale ile sarı kartla cezalandırılan futbolcular arasına dahil oldu. Bu pozisyondan 2 dakika sonra ise bu defada rakibini yerde bırakan selçuk’un kendisi sert bir hamleye maruz kalarak düştü. Hakemin serbest vuruş düdüğünü çaldığı bu pozisyona itiraz eden Kapaklıspor’lu Hüseyin Karaca‘da sarı kart gördü. Bu pozisyon sonrası topun başına geçen Hakan Tice meşin yuvarlağı farklı şekilde auta yolladı.  1911 Çerkezköyspor’un 2 golüne imzasını atan Deniz Sert dakikalar 82 ‘yi gösterirken rakip takım teknik direktörü ile giriştiği söz dalaşında sarı kart gördü.  

HAT -TRCİK FIRSATINI TEPTİ

1911 Çerkezköyspor’un 2 golüne de imzasını atan Deniz Sert 75’nci dakikadan sonra girdiği pozisyonlardan ardı ardına yararlanamayınca hat trcik fırsatını da tepmiş oldu. Mücadelede 83’üncü dakikaya girildiğinde 1911 Çerkezköyspor bir organize atakla daha Kapaklıspor kalesinde etkili oldu. Orta sahada topu ayağına alan Mesut Aytemiz topu sol kanattaki arkadaşı Oğuz Kaptan’a yönlendirdi. Oğuz Kaptan’ın oyuna sonradan dahil olan Salih İzmir’e yolladığı topu oda Deniz Sert’e çıkardı. Topun gelişine plase bir vuruş yapan Deniz Sert bu defa direk engeline takıldı. Dönen topa kafa vuruşu yapan Mesut Aytemiz az farkla topu dışarı yolladı. Karşılaşmanın hakemi mücadeleye 4 dakika daha ekledi uzatma anlarında son anlara girilirken durdurulamayan oyuncu Deniz Sert bu defa kaleci Uğur’un sert müdahalesiyle yerde kaldı. Bu hareketi sonrası 2’nci sarı kartı gören kaleci kırmızı kartla oyun dışında kalırken değişiklik hakkı biten Kapaklıspor’da kaleye 28 numaralı oyuncu Mehmet Karaman geçti. Ceza sahası önünde kullanılan serbest vuruşu Salih İzmir auta gönderince mücadele de 2-0 1911 Çerkezköyspor’un üstünlüğü ile sona erdi. Ligde aynı puanda bulunan Çorlu Kültürspor’unda bu hafta 2-1 kazanmasıyla aradaki averaj farkı 2’ye çıktı ve 1911 Çerkezköyspor yoluna lider olarak devam etti. 1911 Çerkezköyspor haftaya Tekirdağ’da Büyük Çınarlıspor ile karşılaşacak.

Haber / Onur AYDIN