Hobi Bahçeleri canlanmaya başladı

Ekim ayında Hayrabolu yolu üzeri Bıyıkali Mahallesi'nde hizmete giren Süleymanpaşa Hobi Bahçeleri'nin ilk etabının açılış töreninde bahçe sahiplerine hediye edilen soğan, maydanoz, bezelye, Ä?

GÜNDEM 13.12.2015 17:16:00 0
Hobi Bahçeleri canlanmaya başladı

Süleymanpaşalı vatandaşların şehir hayatının stresinden uzak olması, kendi ürettikleri ürünleri sağlıklı bir ortamda yetiştirmek amacı ile hayata geçirilen Hobi Bahçeleri projesinin ilk etabı 19 Ekim 2015’te hizmete girmişti. 8 bin metrekarelik ilk etabının açılışında 42 hobi bahçesine sahip olmaya hak kazanan vatandaşlar ilk fideleri, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat ile birlikte dikmişti. Süleymanpaşalı Hobi Bahçesi sahibi vatandaşlar, 8 bin metrekarelik alanda iki ay boyunca diktikleri ürünlerin çapalamasını, temizliğini ve sulamasını düzenli olarak gerçekleştirerek, ektikleri ürünlerin ilk meyvesini almanın heyecanını ve toprakla yaşamanın keyfini çıkarıyor.

 

ÇOCUKLARIMIZ SAĞLIKLI ÜRÜNLERİ TÜKETECEK”

Hobi Bahçesine sahip vatandaşlar Süleymanpaşa Belediyesi’ne teşekkür ederek, “Hobi Bahçeleri, stres atmak için çok güzel bir imkan. Havalar soğuk olmasına rağmen düzenli olarak topraklarımızla ilgileniyoruz. İlk defa tohum ekiyoruz ve çıkan ürünlerle çocuklarımız topraktan çıkan ürünü sağlıklı bir şekilde tüketmesini sağlıyoruz. Bunun için Süleymanpaşa Belediyesi’ne ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştular.