Akgün'den CHP'ye 2071 hatırlatması

Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Metin Akgün, Çerkezköy'de katıldığı İlçe Danışma Toplantısı'nda CHP'ye yüklenirken, "Buradan CHP'ye sesleniyorum. Siz bu kafayla giderseniz. Biz

GÜNDEM 13.12.2015 16:48:00 0
Akgün

Ak Parti Tekirdağ’da İlçe Danışma Meclisi Toplantıları’nı sürdürüyor. Hafta sonu cumartesi günü Çerkezköy İlçe Danışma Meclisi toplandı. Ak Parti Tekirdağ Milletvekilleri Ayşe Doğan ve Metin Akgün, Ak Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Akçay, Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, Ak Parti Çerkezköy İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda partilinin katıldığı toplantı Divan’ın oluşturulmasıyla başladı.

BİR YILIMIZI DOLDURDUK

Divan Başkanlığı’na Tekirdağ İl Başkan Yardımcısı Mahmut Yağbasan’ın getirildiği İlçe Danışma Meclisi, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından İlçe Başkanı Abdullah Öğe’nin konuşmasıyla devam etti. Konuşmasına göreve geldiği 7 Aralık 2014 tarihine vurgu yaparak başlayan Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, “Bir yıl önce demokrasi şöleni şeklinde bir kongre yaptık. O tarihten itibaren, ilçe teşkilatlarımızı oluşturup bütün gücümüzle il kongresine hazırlandık.

İl Kongremizi de güzel bir şekilde tamamladıktan sonra 7 Haziran seçimlerine hazırlandık.”dedi. Konuşmasında yönetiminin bir yıllık çalışmalarına da değinen Öğe, “Gerek genel merkezimizin, gerekse il ve ilçe teşkilatlarımızın gayreti ile 2. Sıra milletvekilini Çerkezköyümüz’e kazandırdık. 7 Haziran’da milletvekili seçilen sayın Ayşe Doğan’ın biz ikinci dönemi olarak görüyoruz. 1 Kasım’da iki milletvekilini üç milletvekiline çıkardık. Ben Metin Abi diyorum, Metin Akgün’ü Tekirdağımız’a kazandırdık.”diye konuştu.

OY ORANI’NI ARTIRDIK

Seçimlerde oy oranının Çerkezköy’de arttığını hatırlatan İlçe Başkanı Abdullah Öğe, son yerel seçimlerde 3 bin oy ile kaybedilen Çerkezköy Belediyesi’nin ardından 7 Haziran’da ilçede Ak Parti’nin 5 bin oy CHP’ye fark attığına dikkat çekti. Öğe, “1 Kasım’da CHP’den 13 bin oy fazla alarak, Ak Parti Çerkezköy’de eski günlerine döndü. Bu başarı şahsi bir başarı değildir. Bu başarı tüm teşkilatların ortak başarısıdır.” ifadelerini kullandı.

 

CHP BU KAFAYLA GİDERSE 2071’E KADAR İKTİDARIZ

Abdullah Öğe’nin teşkilat çalışmalarını anlattığı konuşmasının ardından kürsüye Tekirdağ Milletvekili Metin Akgün geldi. Akgün, Tekirdağ’a yönelik yaptıkları çalışmaları anlattığı İlçe Danışma Meclisi’nde muhalefet partilerine de göndermede bulundu. Akgün özellikle CHP’ye çatarak, “CHP’liler son yerel seçimlerde tüm belediyeleri aldıktan sonra 7 Haziran öncesi bize ‘Geldiğiniz gibi gideceksiniz’ diyordu. Biz hiçbir yerden gelmedik. Hiçbir yere de gitmiyoruz. CHP’ye buradan sesleniyorum. Sizler bu kafayla giderseniz Ak Parti 2071’e kadar iktidar kalacaktır. 1 Kasım’da ektiğimiz tohumların meyvesini biçtik. Kapı kapı dolaşarak, kadın erkek tüm teşkilatların gösterdiği gayret sonucunda 48.30 gibi bir oy aldık. Bu bizim sayemizde olmadı, sizin sayenizde tarih yazdık.”diye konuştu.

Akgün, konuşmasında Tekirdağ’ın sanayi kenti olduğuna işaret ederek, Ergene’de yapılan arıtma çalışmalarıyla ilgili olarak da bilgiler verdi. Akgün, Ergene Havzası’na 2 milyar TL yatırım yapıldığını hatırlatırken, “2017’de inşallah Ergene’de balık tutulacaktır.”dedi.

 

DEMOKRASİ BAYRAMI HAYIRLI UĞURLU OLSUN

Akgün’ün ardından kürsüye gelen Milletvekili Ayşe Doğan ise sözlerine 1 Kasım seçimlerini hatırlatarak başladı. Ayşe Doğan, “1 Kasım demokrasi bayramı hayırlı uğurlu olsun. 7 Haziran’daki tabloda rehavet vardı. Şu anda yapmamız gereken birlik ve beraberlik içinde olmak. Geçmişe dönüp bakmayacağız. Bakın MHP ve CHP kendi içinde kongre yapmaya çalışıyor. Biz 2019’da tüm belediyeleri almak için hazırlanmalıyız. Çerkezköy ve Kapaklı teşkilatlarımız bunun için çalışıyor. Diğer ilçelerimizde de ben bunu görüyorum. Saray’a varıncaya kadar tüm belediyeleri alacağımıza inanıyorum.”dedi.

Doğan, daha sonra geçtiğimiz günlerde Başbakan Davutoğlu’nun açıkladığı seçim vaadleriyle ilgili açıklamalarda bulunarak sözlerini tamamladı. Doğan, “Başbakanımızında açıkladığı gibi Anayasa ve yasa değiştirilmesi gerekmeyen vaatlerimiz 3 ay içerisinde gerçekleştirilecek.”hatırlatmasını yaptı.

ÜÇ MİLLETVEKİLİ HERKESİN DİKKATİNİ ÇEKTİ

İlçe Danışma Meclisi’nde son konuşmayı İl Başkanı Ahmet Akçay yaptı. Akçay, son dönemlerde Ankara’da yaptıkları Bakanlık ziyaretlerine değinerek, “Edirne ve Kırklareli milletvekillerimizi de katarak, sayın milletvekillerimizle Bakanlıklar düzeyinde temaslarımız oldu. Tekirdağımız’a yapılacak yatırımları gördük. Daha neler yapabiliriz diye konuştu.”dedi. Akçay, konuşmasında ayrıca Tekirdağ’ın son seçimde 3 milletvekili çıkarmasına da değinerek, “İki milletvekili ile Tekirdağ daha önce Meclis’te temsil ediliyordu. Bu seçimde 3 milletvekili olunca gittiğimiz her yerde bu noktada tebrik aldık. Herkesin dikkatini çekti. Temsilde daha güçlendik.”dedi.

Ak Parti Çerkezköy İlçe Danışma Meclisi’nde daha sonra partiye yeni katılanlara rozet takılırken, ilçe yönetiminde ve parti teşkilatında başarılı çalışma yapanlara ‘Teşekkür belgesi’ verildi. Milletvekilleri Ayşe Doğan ve Metin Akgün ile İl Başkanı Ahmet Akçay ve İlçe Başkanı Abdullah Öğe, teşekkür belgelerini verdi.