Sular Üzerinde Yükselen Şehir!

Trakya Kalkınma Ajansı'nda hibe almaya hak kazanan Kırkpınar Alanı Rekreasyon Projesi'nin sözleşmesi Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin ve Trakya Kalkınma Ajansı Genel

GÜNDEM 13.12.2015 16:28:00 0
Sular Üzerinde Yükselen Şehir!

Edirne Belediyesi liderliğinde ve İl Özel İdaresi ortaklığı ile Trakya Kalkınma Ajansına sunulan Kırkpınar Alanı Rekreasyon Projesi ( Sular Üzerinde Yükselen Şehir) Güdümlü Proje Desteği kapsamında uygun bulunarak, Trakya Kalkınma Ajansın’dan 4 milyon 750 bin TL hibe almaya hak kazandı. Bu kapsamda Edirne Belediyesi Meclis Salonu’nda düzenlenen törene Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Belediye Başkanı Recep Gürkan, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin ile Edirne İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Muhammet Öztürk ve İl Genel Meclisi Başkan Vekili Mehmet Geçmiş katıldı.

Kırkpınar Alanı Rekreasyon Projesi’ni slayt eşliğinde anlatan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, proje sonunda 4 bin 900 dönüm alanda 86 dönümlük bir göl, has bahçe, liman, yüzen havuz, kumsal, bisiklet ve koşu yolu, kafeler ve restoranların yer alacağını söyledi.
Söz konusu proje için Trakya Kalkınma Ajansından ilk etapta 4 milyon 750 bin liralık bir hibe aldıklarını ifade eden Gürkan, “Bu alanda yürüyüş, gezi ve bisiklet yollarımız olacak. İçinde bir kumsalın da bulunacağı Sarayiçine yapacağımız gölette ışık, su ve müziğin beraber hareket ettiği bir sistemimiz de yer alacak. Buraya 6 adet kafeterya ve lokanta da yapılacak. Etap etap gerçekleştirilecek olan bu projeyle Edirne’de Karaağaç’tan sonra ikinci bir destinasyon oluşturacağız” diye konuştu.
PROJEDE BETONA YER YOK
Sarayiçi’nin sit alanı içinde olduğunu ve bu yüzden söz konusu projeyi gerçekleştirebilmek için hiç beton kullanılmayacağını ifade eden Gürkan, “Doğayla iç içe bir proje hazırladık. Bu projemiz bittiğinde bu alana çok sayıda vatandaşımız gelerek hem Edirne’yi izleyecek hem de fotoğraf çekilecektir” şeklinde konuştu.
Projeye birçok kurumun destek verdiğini dile getiren Gürkan, “Sayın Vali Dursun Ali Şahin aynı dönemlerde göreve başladık. İkimiz de ilk hedef olarak Tunca Projesi’ni koyduk ancak bunda başarılı olamadık. Daha sonra Sarayiçi Projesi’ni tasarladık. Sayın Valimizin Ankara ayağında desteği olmasaydı bu projeyi gerçekleştiremezdik. Edirne halkı adına kendisine teşekkür ediyorum. Projemiz 3 yıl içerisinde tamamlanacak” dedi.
Projeyi gerçekleştirebilmek adına birçok görüşmelerde bulunduklarını ifade eden Edirne Valisi Dursun Ali Şahin ise, “Bürokrasi anlamında bazı sorunlar yaşadık ancak kendimizi iyi anlatarak güzel bir sonuca vardık. Bu proje tüm Edirnelilere hayırlı olsun. Projeye destek veren herkese teşekkür ederim. İşin temel ayağı Edirne Belediyesi olmuştur. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’a emeğinden dolayı teşekkür ederim” diye konuştu.
“BU PROJE SADECE EDİRNE’YE DEĞİL, TRAKYA’YA VİZYON KATACAK”
Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin ise, “Edirne’ye ne katılabilir noktasında bizde elimizden gelen gayreti gösterdik. Bizleri ikna eden Edirne Valisi Dursun Ali Şahin’e ve Edirne için büyük bir şans olan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’a teşekkür ediyorum. Edirne’nin kaderinin değişeceği günlerdeyiz. Bu proje sadece Edirne’ye değil, Trakya’ya vizyon katacak” dedi.
Daha sonra Trakya Kalkınma Ajansı’nda hibe almaya hak kazanan Kırkpınar Alanı Rekreasyon Projesi’nin sözleşmesi Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin ve Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin’in tarafından imzalandı.