Muratlı ve Şarköy'de bin 37 kovan daha dağıtıldı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen 'Arıcılığı Geliştirme ve Polinasyon' Projesi kapsamındaki kovan dağıtımı Muratl?

GÜNDEM 11.12.2015 16:50:00 0
Muratlı ve Şarköy

İlk olarak Muratlı İlçesi’nde düzenlenen törende konuşma yapan Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Hacı Aslan, “Kırsal kesimde tarımla geçimini sağlayan çiftçilerimizin gelir kalemlerinin önündeki engelleri kaldırmaya, geliştirip iyileştirmeye yönelik çalışmalarımızdan biri olan bu proje ile İl genelindeki kovan açığımızı nispeten kapatarak özellikle yağlı tohumlu bitkiler başta olmak üzere birçok üründe ciddi ölçülerde verimin artışı sağlayacaktır. Sadece alt ve üst yapı ile günlük hayatı kolaylaştıracak çalışmalarla kalmayıp, şehrin ekonomik anlamda gelişmesi için de projeler üretip hayata geçiriyoruz. 34 kırsal mahallemizde 60 bin dönüme yakın mera alanında iyileştirme çalışmaları yapıyoruz. Yem bitkisi tohumu dağıtıp 6 bin dekar arazide bunların ekimini sağladık. Ayrıca Yaklaşık 100 bin dekar araziyi damla sulama sistemine kavuşturmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Koyunculuğun gelişmesi için damızlık koç temini ve dağıtım çalışmalarını yapıyoruz. Bunlar sadece hayata geçirdiğimiz ve geçireceğimiz projelerimizin küçük bir kısmını oluşturuyor. Tüm bunlar kırsal kesime yönelik üretimi arttırma ve ekonomimizi geliştirme çabalarıdır. ” dedi.

Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Hacı Aslan’ın konuşmasının ardından Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe, arıcılığın önemini vurgulayan bir konuşma yaparak proje kapsamında yapılan yatırımlarla başta Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.

TOPLAM 148 AİLEYE BİN 37 KOVAN

Törende konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise, Tarım ve Hayvancılığın önemini vurgulayarak, “İlimizin beş  vizyonundan biri olan tarım ve hayvancılık, kırsal kesimlerimizin en önemli geçim kaynaklarından birini oluşturmaktadır. Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığımız tarafından yürütülen projelerin en önemlilerinden biri de şüphesiz arıcılık ile ilgi projemizdir. Arı kovanlarımızı dağıtmaya başlamadan önce ilçelerimizde arıcılık eğitimleri vererek vatandaşlarımızı bilinçlendirmeye yönelik çalışmalar yaptık. Tekirdağ ayçiçeğinde Türkiye’nin yüzde 33’ünü, kanolanın yüzde 65’ini üretiyor. Böyle potansiyeli olan bir ilde bu projeyi başlatarak arıların tozlaşmayı sağlaması ile başka bir açıdan da yarar sağlamış olacağız.” dedi.

 

HEDEFİMİZ 100 BİN KOVAN

Albayrak arı kovanı dağıtımındaki hedeflerine dikkat çekerken, “Şu an şehrimizde 50 bin kovan var. Hedefimiz her sene 10 bin vatandaşımıza kovan dağıtarak beş senenin sonunda 100 bin kovana ulaşmak. Biz hayata geçirdiğimiz projelerle aldığımız oyların hakkını vermeye çalışıyoruz. Her şey Tekirdağ her şey siz halkımız için.”diye konuştu.

Başkan Albayrak Muratlı İlçesi’nde düzenlenen tören sonrası Şarköy’deki kovan dağıtımı törenine katıldı. Şarköy Belediye Başkanı Süleyman Altınok, “Şüphesiz Şarköy’de arıcılığın önemi tartışılmayacak kadar büyük. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi sayesinde daha da büyüyecek. Dünya ekosistemi açısından büyük önem taşıyan arılar, ekonomimiz açısından da büyük önem arz ediyor. Bu proje ile arıcılığa katkı sağlayan başta Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanım Kadir Albayrak olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim.” dedi.

Konuşma sonrası Başkan Albayrak, Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe, Şarköy Belediye Başkanı Süleyman Altınok, Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Hacı Aslan ile birlikte arı kovanı dağıtımında bulundu.

Marmara Haber