Malkara'da arıcılara destek

Tekirdağ'ın Malkara İlçe Belediyesi, bölgede bal üretimini arttırmak ve arıcıları teşvik etmek amacıyla Malkara Bal Üreticileri Birliği'ne bir yıllığına bedelsiz olarak dükkan tahsis e

GÜNDEM 8.12.2015 15:32:00 0
Malkara

Malkara Belediye Meclisi tarafından alınan kararla, Malkara Bal Üreticileri Birliği’ne bedelsiz olarak dükkan tahsis edileceği belirtildi. Belediye meclisinde kabul edilen kararda, şu ifadelere yer verildi: "Gündemin 7. maddesinde yer alan Emlak ve İstimlâk Müdürlüğünün Tahsis hakkındaki Plan Bütçe Komisyon raporu görüşüldü. Arıcılık üretimini desteklemek, geliştirmek, kaliteli bal üretimini teşvik etmek, verimi arttırmak, Malkara balının markalaşmasını sağlamak amacıyla birlik, kooperatif ve üreticilere ortak projeler kapsamında üretilmesine destek sağlanması 05.11.2015 tarih ve 267 no’lu Meclis Kararı ile kabul edilmiştir. Gazibey Mahallesi, ada 215, parsel 4 no’da bulunan dükkânın bir yıllığına Malkara-Bal Üreticileri Birliğine bedelsiz olarak tahsis edilmesi oy birliğiyle kabul edilmiştir."

BAL ÜRETİCİLERİNDEN TEŞEKKÜR

Öte yandan alınan kararla ilgili memnuniyetini dile getiren Malkara Bal Üreticileri Birliği Başkanı Soner Güner, "Malkaralı arıcılara sağlanan bu kolaylık, hem ilçe ekonomisine hem de ilçe tarımına faydalı olacaktır. Yeni kurulan Bal Üreticileri Birliği adına desteklerinden dolayı Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul’a teşekkürlerimizi iletiyoruz" dedi.