Polis öğrencilere 'olay yeri' incelemeyi anlattı

Tekirdağ'da Malkara İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Olay Yeri İnceleme ekipleri tarafından Atatürk Ortaokulu öğrencilerine Rehberlik Dersi faaliyetleri kapsamında meslek tanıtımı yapÄ

GÜNDEM 6.12.2015 14:50:00 0
Polis öğrencilere

Atatürk Ortaokulu Tiyatro Salonunda gerçekleştirilen seminere, Okul Müdürü Murat İşcan, Meslek Tanıtma Kulübü Öğretmeni Sümeyye Akpınar, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Etkinlikte Malkara İlçe Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Büro Amirliği’nde görevli Polis Memurları Harun Dereli ve Hasan Hüseyin Toker tarafından mesleğin özellikleri ve incelikleri anlatıldı. Yapılan sunumda, ’Suç Nedir?’ ’Olay Yeri İnceleme Birimlerinin görevleri nelerdir?’ ’Olay yeri incelemesinin amacı ve olay yeri incelemesi nasıl yapılıyor?’ konuları hakkında açıklamalarda bulunuldu.

ÖĞRENCİLERİN SORULARINI YANITLADILAR

Meslek Tanıtım sunumunun ardından öğrencilerin sorduğu sorular yanıtlandı. Atatürk Orta Okulu Meslek Tanıtım Kulübü Rehberlik Dersi öğretmenleri yaptıkları açıklamada, öğrencilere her hafta bir meslek tanıtımının yapıldığını dile getirdi. Meslek Tanıtma Kulübü Öğretmeni Sümeyye Akpınar, öğrencilerin en çok merak ettikleri ve bilgi almak istedikleri mesleğin ’Olay Yeri İnceleme’ olduğunu ifade etti ve seminerden memnun kaldıklarını söyledi.