Çorlu'da evcil hayvanlar festivali düzenlenecek

Çorlu Evcil Kanatlılar Festivali'nin 13'üncüsü, 6 Aralık tarihinde halka açık sergi olarak gerçekleştirilecek. Türkiye'nin en büyük festivallerinden biri olan Çorlu Evcil Kanatlılar Festi

GÜNDEM 1.12.2015 15:10:00 0
Çorlu

Cumhuriyet Parkı içinde yer alan Gençlik ve Kültür Merkezi’nde düzenlenecek olan 13. Çorlu Evcil Kanatlılar Festivali hakkında açıklamada bulunan Çorlu Evcil Kanatlılar Derneği Başkanı Aytaç Göçmen, Çorlu Belediyesi’nin de desteklediği festivalde, ön tepe güvercin, Şebab güvercin, Trakya tepeli, tepesiz güvercin ve İzmir taklacısı güvercin güzellik yarışması yapılacağını söyledi.

 

DÜNYA’NIN EN BÜYÜK EVCİL KANATLI FUARI!

Festivalin önemine vurgu yapan Göçmen sözlerine şöyle devam etti: "Festivalde diğer kategoriler süs tavuk ırkları, ötücü kuşlar, kanarya ırkları, muhabbet kuşu ırkları, Türkiye ve dünyanın en güzel güvercinleri ödüllü yarışı, posta güvercinleri sergisi, yem ilaç standı, kafes ve evcil kanatlı standı bulunacak ve üretici arkadaşların ırk değişimi yapabilmesi için satış imkânı sunulacak. Organizasyonda 270 satış kafesi, 830 yarış kafesi, alanında uzman 42 hakem, 50 görevli bulunacaktır. Türkiye'de amatör ve profesyonel olarak yapılan bu hobi, katılımcıların desteğiyle dünyanın en büyük evcil kanatlı fuarı olacaktır kanısındayım.”

Marmara Haber