Küçükler Satranç'ta büyüdü!

Tekirdağ Küçükler ve Yıldızlar Satranç İl Birinciliği Genel ve Kızlar kategorilerinde toplamda 260 sporcunun katılımıyla 21-22 Kasım 28-29 Kasım 2015 tarihlerinde Marmara Ereğlisi Belediye Düğün Sal

GÜNDEM 1.12.2015 14:53:00 0
Küçükler Satranç

Yarışmanın açılışına katılan Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Marmara Ereğlisi Belediye Başkan Yardımcısı Erkan Yılmaz, Gençlik Hizmetleri Ve Spor İl Müdürü Hazan Kadir Kardaş, Spor Şube Müdürü Abdülkerim Kasap ve 12 yaş Dünya dördüncüsü Esma Doğa Duran, minik sporcularla açılış hamlelerini yaparak onlara başarılar dilediler. 

KIZLARDA ECE NAZ SÖNMEZ BİRİNCİ OLDU
21-22 Kasım tarihlerinde yapılan 7-8 yaş müsabakalarında, Çerkezköy Belediyesi Satranç Takımı oyuncularından Tepe İlkokulu 1/B Sınıfı öğrencileri Ece Naz Sönmez 7 yaş kızlar birincisi olurken yine takım ve sınıf arkadaşı Ada Çetin aynı kategoride ikinci oldu. 8 yaş erkekler kategorisinde mücadele eden Alkın Demirkol 2. ve 3. ile aynı puanı paylaşarak turnuvayı 4’ncü tamamladı.

ÇERKEZKÖYLÜ MİNİKLERDEN ÖNEMLİ BAŞARI
28-29 Kasım tarihlerindeki müsabakalarda ise yine Çerkezköy Belediyesi Satranç Takımı oyuncularından Tepe İlkokulu 5/A Sınıfı öğrencisi Efsun Yakut 11 yaş Kızlar Kategorisi’nde birinci ile aynı puanı alıp ikinci olurken, takım arkadaşı Tepe İlkokulu 4/B Sınıfı öğrencisi Deniz Ulusoy ise yine birinciyle aynı puanı almasına rağmen turnuvanın üçüncüsü oldu. 9 yaş Erkekler Kategorisi’nde mücadele eden Barış Canpolat, final maçını kaybederek dördüncü olurken, yine 11 yaş Erkekler Kategorisi’nde Berk Altay ve Batuhan Güngör üçüncü ile aynı puanı paylaşmalarına rağmen turnuvayı 4. ve 5. tamamlayarak madalya dışında kaldılar. 

MARMARAEREĞLİSİ BELEDİYESİ’NE TEŞEKKÜR ETTİ

Yıldızlar Kategorilerinde turnuvaya katılan Çerkezköy Belediyesi Yıldızlar Takımı oyuncuları ise büyük başarı sergilerken Takım Kaptanı Taha Mert Dönmez 13-18 yaş arası tüm Yıldızlar Kategorisi genel birincisi aynı zamanda 16 yaş genel birincisi oldu. Takım arkadaşlarından Yiğit Dilaver 15 yaş genel birincisi olurken Utku Erünsal ise 16 yaş genel ikincisi oldu. Yine turnuvaya Çerkezköy'den katılan sporculardan Ramazan Çay 13 yaş genel üçüncüsü olurken, Şeyma Şen de 13 yaş kızlar üçüncüsü oldular.

Ödül töreninde konuşan TSF İl Temsilcisi Mehmet Vardar ilçelerinde satranç yarışmasının yapılmasına yardımcı olan, her türlü imkanı sağlayan Marmara Ereğlisi Belediyesi’nin ev sahipliğine teşekkür etti.

İLK ÜÇE GİREN SPORCULARA ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Kategorilerinde ilk üç dereceye giren sporculara ödülleri M .Ereğlisi Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Tütün, TSF M. Ereğlisi ilçe Temsilcisi Gökhan Eşmebaşı, TSF Çorlu İlçe Temsilcisi Birol AŞAN, Çerkezköy TSF İlçe Temsilcisi Remzi Yakut ve Satranç Hakemleri Ebru Duygun ile Necdet Dizman tarafından verildi.
Ayrıca turnuvayı tamamlayan tüm sporcular Antalya Manavgat’ta 23-29 Ocak 2016 tarihlerinde yapılacak 2016 Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Satranç Şampiyonasına katılma hakkı kazandılar.