Köprülü Bakan Yıldırım'a tren seferlerini sordu

CHP Tekirdağ Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divan Üyesi Emre Köprülü, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın cevaplaması için Meclis'e Çerkezköy İstanbul ara

GÜNDEM 30.11.2015 15:49:00 0
Köprülü Bakan Yıldırım

Milletvekili Köprülü soru önergesinde, “Türkiye’nin en büyük ve en köklü sanayi bölgelerinden biri olan Çerkezköy ilçemizde, 1 Mart 2013 tarihinden bu yana Çerkezköy-İstanbul hattı Tren seferlerinin yapılamaması hem vatandaşlarımızı hem tüm bölge halkını büyük sıkıntıya düşürmüştür. Son olarak AKP’nin seçim vaatleri arasında yer alan ve 19 Kasım 2015 tarihinde açılacağı sözü verilen tren seferleri hala başlamamıştır. 1 Mart 2013 tarihinden bu yana yenileme çalışmaları gerekçesiyle iptal edilen tren seferleri bugüne kadar açılacağı duyurulan hiçbir tarihte başlatılmamıştır. Vatandaşlarımızın şikayetleri üzerine konuyla ilgili görüştüğümüz yetkililer ise; çalışmaların hala bitirilemediğini ve seferlerin ne zaman başlayacağına dair kesin bir tarihin netleştirilmediğini ilettiler.”dedi.

BİNALİ YILDIRIM’A SORDU

Köprülü Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne verdiği soru önergesinde Bakan Binali Yıldırım’a şu soruları yöneltti:  

1. 1 Mart 2013 tarihinden bu yana yenileme çalışmaları nedeniyle kapalı tutulan, 1 Kasım 2015 seçimleri öncesi açılacağı sözü verilen ancak belirtilen 19 Kasım tarihinde de hala açılmayan Çerkezköy-İstanbul hattı tren seferlerinin başlatılmamasının sebebi nedir?

 2. Hem vatandaşlarımız için, hem de bir sanayi kenti olarak Çerkezköy için tren seferlerinin yapılamaması nedeniyle Çerkezköy’e ve bölge halkına mağduriyet yaşatan bahsi geçen yol çalışmaları ne zaman bitirilecektir?

3. Türkiye’nin önemli bir sanayi kenti olan Çerkezköy ilçesinde Tren seferlerinin yapılamamasına bağlı olarak ilçenin ekonomik anlamda yaşadığı kayıp nedir?​

Marmara Haber