Minik şahlar ödüllendirildi

Tekirdağ'ın Marmaraereğlisi ilçesinde düzenlenen Satranç Turnuvası'nda dereceye giren Kapaklılı sporcular, Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz tarafından altınla ödüllendirildi.

GÜNDEM 30.11.2015 15:41:00 0
Minik şahlar ödüllendirildi

Küçükler (9-12 Yaş) ve Yıldızlar (13-18 yaş) Genel ve Kızlar kategorilerinde toplam 168 sporcunun katılımıyla gerçekleşen Tekirdağ Satranç İl Birinciliği turnuvası, Marmaraereğlisi Düğün Salonu’nda yapıldı. Turnuvaya Kapaklı’yı temsilen farklı okullardan toplam 17 öğrenci katıldı. Turnuvadan iki 1’incilik ve bir de 2’ncilik ile dönen Kapaklılı öğrenciler için, dün saat 09.30’da İlçe Kaymakamlık Binası’nda ödül töreni düzenlendi.

1.’LERE ÇEYREK, 3.’YE GRAM ALTIN
Ödül törenine, Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, Kapaklı Satranç İlçe Temsilcisi Murat Bekdaş ile dereceye giren öğrenciler ve öğretmenleri katıldı. Turnuvada 11 yaş kategorisinde 1’inci olan Kapaklı İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Asiye Avcı ile 13 Yaş kategorisi 1’incisi olan Yıldızkent Ortaokulu öğrencilerinden Semanur Yörük Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz tarafından çeyrek altınla ödüllendirildi. 13 Yaş kategorisinde 2’nci olan Yıldızkent Ortaokulu öğrencisi Emircan Teke ise gram altın ile ödüllendirildi.

ÖĞRENCİLERİMİZDEN ÇOK DAHA BÜYÜK BAŞARILAR BEKLİYORUM
Ocak ayında Kapaklı’da büyük bir satranç organizasyonu düzenleyeceklerini ifade eden Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz, “Bu turnuvamıza ülkemizden büyük bir Grandmaster’ı davet edeceğiz. Kendisi çocuklarımızla sohbet edecek, turnuvamızda da gösteri maçları yapacak. Çocuklarımızın kendisinden öğreneceği çok şey olacağına inanıyorum” dedi.

Dereceye giren öğrencileri tebrik eden Kaymakam Gürbüz, “Bundan sonraki süreçte öğrencilerimizden çok daha büyük başarılar bekliyorum” ifadelerini kullandı.
Haber / Ahmet KARDEŞ