Sireni çalmayan ambulans otomobille çarpıştı

Çerkezköy'den Çorlu'ya hasta sevk eden 112 Ambulans aracı Veliköy Mahallesi'nde ışıklarda otomobil ile çarpıştı. Kazada Ambulans şoförü hafif şekilde yaralanırken, sevk edilen hast

GÜNDEM 29.11.2015 15:21:00 0
Sireni çalmayan ambulans otomobille çarpıştı

Öğlen saatlerinde Çerkezköy Çorlu yolu arasındaki Veliköy Mahallesi’nde ambulansla bir otomobil çarpıştı. Trafik lambalarının bulunduğu bölgede meydana gelen kazada, Çerkezköy’den Çorlu’ya hasta sevk eden 59 KS 218 plakalı Abdullah Toraman yönetimindeki ambulansla  Recep Aydın idaresindeki 59 UM 237 plakalı otomobil çarpıştı. Kaza sonrası otomobil yolun karşısına savrulurken, ambulans ise yaklaşık 50 metre sürüklenerek, yan yattı. Kaza sonrası, ambulans şoförü Abdullah Toraman hafif şekilde yaralanırken, emniyet kemerleri takılı olan sağlık personeli ile sevk edilen hasta yara almadan kurtuldu. Kazada, otomobil sürücüsü Recep Aydın ile aracında bulunan iki kişi de yara almadı.

SİREN ÇALMIYORDU!

Ambulansla Çorlu'ya sevk edilen 4 yaşındaki Berat İpekça olay yerine gelen başka bir ambulans ile Çorlu'ya sevk edildiği hastaneye gönderildi. Kaza sonrası, sivil plakalı araç içerisinde bulunan şoför ve beraberindekiler ambulansın siren çalmadığını öne sürerek, “Siren çalmadan kırmızı ışıkta geçti. Siren çalmış olsaydı dikkatli olurduk.” iddiasında bulundu.

Marmara Haber/Seyit SÜREN