Öğe," Eğitimdeki sıkıntıyı biliyoruz"

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla AK Parti İlçe Başkanı Abdullah Öğe ve yönetimi, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan'ı ziyaret etti.

GÜNDEM 24.11.2015 14:55:00 0
Öğe,

Bütün öğretmenlerin gününü kutladıklarını belirten Öğe, "Sizlerle  her zaman birlikte olmayı umut ediyoruz.Çerkezköy’ün hızla nüfusunun artması dolayısıyla eğitimdeki sıkıntılarınızı biliyoruz.İlçemiz devamlı artan nüfusu ile birlikte okul ihtiyacı da duymaktadır. Bu yıl İlçemizde 3 bin öğrencinin artmış olduğunu da biliyoruz. Bu nedenle ilçemizde bir çok okullarda ikili eğitim yapılıyor.Bu nedenle ilçemizin okul ihtiyacının giderilmesi için herkesin  ve her kesimin duyarlı olması lazım.Tekirdağ il genelinde göç alan ikinci ilçeyiz.Türkiye geneline baktığımızda ise göç alan yerleşim yerlerinin birinci sırasında Çerkezköy geliyor. Göç nedeniyle hızla artan nüfusumuz karşısında mevcut yatırımlar da yetersiz kalıyor. Şu anda yapımı devam eden yeni Devlet Hastanesi 200 yataklı olarak yapılıyor ancak dediğim gibi nüfusumuzun devamlı artması nedeniyle bu da yetersiz kalacağını düşünüyorum. Sizlerin ihtiyaçlarınızın da çok olduğunu biliyoruz. Bunları asgariye indirmek içinde bizlerde elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. İlçemizde eğitimin daha iyi yerlere gelmesi  için yeni okul yapımlarının sağlanması yönünde herkes bu konuda elini taşın altına koymalı. Okullarımızda derslik ihtiyacının hat safhada bulunuyor.  En azından hayırseverlerimizde mevcut okullarımıza destlik yaptırarak derslik ihtiyaçları karşılanabilir düşüncesindeyim.”dedi.

DERSLİK SIKINTISI
Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan ise, "Öncelikle bu günümüzde de bizleri ziyaret etmeniz bizleri mutlu etti. Sizlerin eğitim sorunlarımızı bilmeniz ve bu konuda çözüm üretmeniz nedeniylede sizlere teşekkür ediyorum. Çerkezköy olarak bizim derslik ihtiyacımız ve yeni okullara ihtiyacımız var. Başka herhangi bir sorunumuz yok. Milli Eğitim Bakanlığımızda gerekli yardımları yapıyor. Bizim sıkıntımız derslik sayısının öğrenci sayısına oranla yetersiz kalmasıdır. Şartlar ne olursa olsun,biz eğitimciler olarak hiçbir zaman şikayetçi olmuyoruz.Kaymakamlığımızın başlattığı eğitim kampüsü projesiyle de eğitim sorunumuz ilçemizde büyük ölçüde çözümlenecektir.”dedi.
Haber /Seyit SÜREN