3 puana 3 golle ulaştı

Tekirdağ Süper Amatör Lig'in şampiyonluk yarışında iddiasını devam ettiren ekibi 1911 Çerkezköyspor, Mustafa Uğraş stadında konuk ettiği Şarköyspor'u 3-0 mağlup ederek haftayı galibiy

SPOR 23.11.2015 09:32:00 0
3 puana 3 golle ulaştı

Karşılaşmaya hızlı başlayan 1911 Çerkezköyspor oldu. Henüz maçın 4’üncü dakikasında Şarköyspor savunmasını n arkasına atılan topla tehlike yaratan Hakan Tice, ofsaytta  kalınca fırsattan yararlanamadı. Bu pozisyondan yaklaşık 2 dakika sonra bu kez Emrah Çilingir topla ceza sahasına girdi. Rakiplerinden kurtulan Çilingir topu daha net pozisyondaki takım arkadaşı Murat Sarı’ya çıkardı. Sarı’nın şutunda Şarköyspor kalecisi Soner gole izin vermeyerek 2 hamlede topun sahibi oldu. İlk 45 dakikada şiddetli rüzgâra karşı oynayan Şarköyspor’da kalecinin gönderdiği toplar kendi yarı alanının ortasında kalınca 1911 Çerkezköyspor’un da atakları ardı ardına gelmeye başladı. Maçın 7’nci dakikasında bu kez Oğuz Kaptan’ın sert şutu savunmadan sekerek kornere çıktı. Gençağa’nın uzak direğe kullandığı köşe vuruşunda topu iyi takip eden Tuna Akgüneş kafa vuruşuyla takımını 1-0 öne geçiren gole imza attı.

1911 ÇERKEZKÖYSPOR TEK KALE OYNADI

Golle birlikte rüzgârı da arkasına alan 1911 Çerkezköyspor oyuncuları bu dakikadan sonra tek kale oynamaya başladılar.  Mücadelenin 16’ıncı dakikasında Gökay’ın önünü boşaltarak çektiği şut savunmadan sekti ve Hakan Tice’nin önünde kaldı. Bu pozisyonda bir kez daha sahneye çıkan Şarköyspor kalecisi Soner Tice’ye gol şansı tanımadı ve topun sahibi oldu. Dakikalar 17’yi gösterdiğinde ise 1911 Çerkezköyspor Emrah Çilingir’le ceza sahasında etkili oldu. Çilingirin bu pozisyonda sağ çarprazadan vurduğu top direkten döndü ve dengesini kaybederek düşen Şarköyspor defans oyuncusunun eline çarptı. Pozisyonun devamında kaleye giren topu çizgi hakeminin uyarısıyla iptal eden mücadelenin hakemi Cüneyt Gülşen penaltı noktasını gösterdi. Penaltı atışını kullanmak için topun başına geçen 1911 Çerkezköyspor  kaptanı Gençağa Yılmaz, kaleci ile topu farklı köşelere göndererek takımını 2-0 öne geçiren golü kaydetti.

FARKIN AÇILMASINI KALECİ SONER ÖNLEDİ

1911 Çerkezköyspor  2’nci golden sonra iyice rahatlayarak biraz daha geriye çekildi. Bu dakikadan sonra konuk ekip Şarköyspor gol yollarında fırsatlar aramaya başladı. Fakat savunmasında açıklar veren konuk takım ev sahibine yine birbirinden net pozisyonlar sundu. 2’nci golden henüz 2 dakika sonra Hakan Tice’nin ceza sahası dışından vurduğu topta kaleci gole izin vermedi. Orta saha mücadelesine dönen oyunda ara ara atağa kalkan 1911 Çerkezköyspor bu defa 36’ncı dakikada Gökay’la 37’de ise Oğuz Kaptan’la art arda iki tane şut şansı yakaladı. İyi yer tutan Şarköyspor kalecisi Soner birer dakika arayla gelişen tehlikeli ataklarda topun sahibi olmayı başardı ve takım arkadaşları tarafından tebrik edildi.

45+2’DE FIRSATLAR KARŞILIKLI TEPİLDİ

 Mücadelenin ilk yarısına 2 dakika daha eklendi. 45+1’de konuk takım Şarköyspor rakip ceza sahasına ilk defa girdi. Bu pozisyonda 3 numaralı oyuncu Timuçin Alp’in şutu direkte patladı. Bu pozisyonun hemen ardından önünde kalan topu ağlara gönderen Gökhan Ayaz’ın golü ofsayt gerekçesiyle sayılmadı. İlk yarının bitmesine saniyeler kala bu defa ev sahibi 1911 Çerkezköyspor’un gelişen atağında kaleciyi de geçen Gökay topu yan ağlara gönderdi. Taraftarların gol diye ayaklandığı pozisyonun ardından karşılaşmanın hakemi ilk yarının sonunu tayin eden düdüğü çaldı ve takımlar soyunma odasına 2-0 ev sahibinin üstünlüğü ile girdiler.

İKİNCİ YARIYA KONUK TAKIM HIZLI BAŞLADI

Karşılaşmanın ikinci 45’lik dilimine hızlı başlayan taraf konuk ekip Şarköyspor oldu. 56’ncı dakikada Şarköy’lü oyuncunun ceza sahası önünde düşürülmesiyle hakem serbest vuruş düdüğünü çaldı. Topun başına geçen Gökbek Bağatarhan’ın vuruşu az farkla üstten dışarı çıktı. Bu pozisyondan yaklaşık 8 dakika sonra sahneye çıkan Mert İzer’in şutunda da gol bulamayan konuk takım giderek umutlarını da yitirmeye başladı. Şarköyspor’da 67’nci dakikada Erdi Çamlı oyundan alınırken yerini 14 sırt numarasıyla Bülent Dinç’e bıraktı. 1911 Çerkezköyspor 70’inci dakikadan sonra ilk yarıdaki oyununa geri döndü ve ardı ardına pozisyonlar geliştirmeye başladı. 72’nci dakikada Selçuk Tekeci’nin sert vuruşunda ilk yarıdaki performansından bir şey kaybetmediğini gösteren kaleci Soner bir gole daha izin vermeyerek topu zorda olsa tokatlamayı başardı. Hemen ardından Deniz’in önünde kalan topta da köşeyi iyi kapatan Şarköyspor kalecisi poziyonun autla sonuçlanmasını sağladı. Mücadelede dakikalar 77’yi gösterdiği anda orta sahadan topu ayağına alan Emrah Çilingir rakiplerinden bir bir kurtularak boş pozisyondaki arkadaşı Deniz’i gördü. Kaleciyle karşı karşıya kalan Deniz karşılaşmanın skorunu tayin eden gole imza atarak mücadeleyi 3-0’a getirdi.

90’DAN ÇIKARDI

1911 Çerkezköyspor 3’üncü golden sonrada durmadı. 78’inci dakikada bu kez sahneye Hakan Tice çıktı. Rakip ceza alanında tehlikeli olan Tice’nin şutu defanstan döndü ve Gençağa’nın önünde kaldı. Gençağa savunmanın müdahalesiyle yerde kalınca hakem serbest vuruşu verdi. Kale çizgisine yaklaşık 25-30 metre uzaklıkta olan topun başına geçen Mesut’un etkili vuruşunda Şarköyspor’un file bekçisi Soner topu tam anlamıyla 90’dan çıkardı. 81’inci dakikada ev sahibi takım ilk oyuncu değişikliğini yaptı ve Selçuk yerini Mehmet’e bıraktı. 85’inci dakikada kaleci Soner bu defa da Deniz Sert’e gol izni vermedi ve onun şutunda iki hamlede topa sahip oldu. 1911 Çerkezköyspor’da 88’inci dakikada 2’nci oyuncu değişikliğine gidilerek Hayrettin Aydın oyundan alındı ve yerine Cemal Kudu dahil oldu. Karşılaşmanın sonuna yan hakem tarafından 2 dakika daha ilave süre eklendi. Dakikalar 90+2’yi gösterdiği anda Emrah Çilingir önüne aldığı topta sağ çarprazdan müthiş bir füze yolladı. Kaleci Soner bu pozisyonda da topu güçlükle tokatladı ve hem taraftarların hem de sahadaki oyuncuların takdirini kazandı.

İŞTE İLK 11’LER

1911 Çerkezköyspor: Sedat Çolak (1), Tuna Akgüneş (5), Gençağa Yılmaz (13), Hakan Tice (9), Emrah Çilingir (7),Gökay Alpçoğay (20), Oğuz Kaptan (17), Selçuk Tekeci( )8, Mesut Aytemiz (14), Hayrettin Aydın (3),Murat Sarı( 18)

Şarköyspor: Soner Çavuş (1), Mert Kiraz (2), Timuçin Alp (3), Tayfun  Karakaya (4), Gökbek Bağatarhan (5), Erdi Çamlı (6), Mert İzer (7), Kadir Hancı (8), Gökhan Ayaş (9), Devran Yıldız (10), Özgen Güneş (11)

Haber / Onur AYDIN