Sitespor, liderlik şansını tepti

Lider Çorlu Kültürspor'un BAY geçtiği Tekirdağ Süper Amatör Lig'in 5. Haftanda evinde ligin son sırasındaki Ergene Belediyespor'a 3-1 mağlup olan Sitespor, liderlik için eline geçen şansı

GÜNDEM 16.11.2015 17:46:00 0
Sitespor, liderlik şansını tepti

Kapalkı Sitespor, süper Amatör Lig’in 5’inci haftasında kendi sahasında ligin son sırasındaki Ergene Belediyespor ile karşılaştı. Kapaklı Sitespor karşılaşmaya “Emre Bozacı, Volkan Demir, Ziya Bozbay, Doğukan Uncuoğullarından, Uğur Hasko, Abdülmelik Karabulut, Yusuf Özkan, Musa Karataş, Cengiz Atmaca, Serkan Akyüz ve Mert Arslanalp” on biriyle başlarken, konuk ekip Ergene Belediyespor ise “Ali Nail Derebent, Umut Borol, Emrullah Kuşlu, Ali Aycin, Okay Yaman, Fatih Recep Özcan, Baran Işık, Emre Er, Uğur Aycin Onur Macar ve Alper Erilmez” on biri ile sahaya çıktı.

ERGENE TEHLİKELİ GELDİ

Karşılaşmaya Sitespor’un vuruşu ile başlandı. İlk dakikalarda oldukça etkili bir oyun ortaya koyan Sitespor’da Mert savunmanın arkasına iyi sarktı. Kaleciyi de çalımlayan Mert’in şutunu araya giren defans çıkardı. Karşılaşmanın 13’üncü dakikasında Ergene Belediyespor etkili geldi. Uğur’un pası ile Emre Er kaleci ile karşı karşıya kaldı. Emre bu pozisyonu ise cömertçe harcadı. Ataklarını sıklaştıran konuk ekip Ergene Belediyespor’da topla buluşan Onur Macar’ın ceza sahası dışından çektiği sert şutu kaleci Emre Bozacı mükemmel refleks ile topun filelerle buluşmasını engelledi.

GOL SAYILMADI

Sitespor ise bu dakikalarda kontra ataklarla rakip kalede etkili olmaya çalıştı. Mert'in pasında topla buluşan Yusuf beklemeden sol kanattaki Serkan'ı gördü. Serkan kendine şut açısı yaratarak kaleyi yokladı ama Ergene Belediyespor kalecisi Ali Nail, topu tokatladı. Kaleciden dönen topu Yusuf tamamlasa da pozisyonun öncesinde Yusuf için ofsayt  bayrağı kalktı. 33’üncü dakikada hızlı çıkan Ergene Belediyespor’da topla buluşan Emre’nin vuruşu yandan auta çıktı.

İLK YARI SKORU 1-0

Mücadeledeki ilk kartı ise Sitespor’dan Uğur Hasko gördü. Sağ kanattan gelişen Ergene Belediyespor atağında rakibini yaptığı faulle durduran Uğur Hasko, maçın hakeminden sarı kart gördü. Maçın hakemi karşılaşmaya 2 duraklama dakikası ilave ederken Ergene Belediyespor'u öne geçiren gol birinci duraklama dakikasında geldi. Sağ kanattan gelişen atakta topu son çizgiye kadar indiren Alper, topu yerden ceza sahası dışına ortaladı. Ceza sahası yayında topu kontrol eden Uğur Aycin, sağ ayağıyla yaptığı plaseyle topu doksana göndererek takımını deplasmanda öne geçirdi. İlk devrenin kalan dakikalarında gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca ilk devre konuk ekibin 1-0’lık üstünlüğü ile sona erdi.

SİTE BERABEWRLİĞİ YAKALADI

Sitespor ikinci yarıya oyuncu değişikliği ile başladı. Abdulmelik’in yerine oyuna Serdar Kırkoyun dahil oldu. Karşılaşmanın 54’üncü dakikasında Ergene Belediyespor'dan Fatih Recep Özcan, rakibine yaptığı sert müdahalenin ardından sarı kartla cezalandırıldı. Beraberlik için yüklenen Sitespor’da topla buluşan Yusuf’un şutu savunmaya çarpıp kornere çıktı. Karşılaşmanın 65’inci dakikasında hakeme itirazda bulunan Mert sarı kart gördü. Sitespor beraberlik golünü 69’uncu dakikada buldu. Serdar Kırkoyun’un şık pası ile hareketlenen Mert çizgiye indi. Mert’in son çizgiden çıkardığı topu Serkan Akyüz düzgün vuruşla filelere gönderdi.

 

CEVAP GECİKMEDİ

Sitespor'un beraberlik sevinci sadece 2 dakika sürdü. Santranın ardından organize bir atakla Sitespor kalesine yüklenen Ergene Belediyespor, Onur Macar’ın ayağından bulduğu golle tekrar öne geçti. 71'inci dakikada Sitesporlu Yusuf, düdükten sonra topa vurduğu için sarı kart gördü. 73’üncü dakikada oyuncu değişiklikleri yaşandı. Sİtespor'da Kadir, Volkan'ın yerine oyuna dahil olurken; Ergene Belediyespor'da ise çıkan Umut'un yerine Ferhat oyuna girdi. 81'inci dakikada gelişen Ergene Belediyespor atağında rakibini arkadan çeken Sitesporlu Musa sarı kart görürken oyunun durmasıyla Ergene Belediyespor bir oyuncu değiştirme hakkını daha kullandı. Fatih Recep Özcan oyundandan çıkarken, yerini Fırat Tütün'e bıraktı.

İLK 3 PUANLARINI ALDILAR

Beraberlik için maçın son dakikalarında tüm hatlarıyla rakip kaleye yüklenen Sitespor, kontra ataktan 3’üncü golü yedi. Ergene Belediyesporlu Onur Macar, 35 metreden yaptığı vuruşla topu boş filelere bırakarak kendisinin ikinci takımının ise üçüncü golünü attı. Son dakikalarda gelen üçüncü golle birlikte Ergene Belediyespor oyuncuları büyük sevinç yaşarken, Sitesporlu oyuncular ise adeta moralmen çöktü. Başka gol olmayınca karşılaşma Ergene Belediyespor’un 3-1’lik üstünlüğü ile sona erdi. Ergene Belediyespor bu sezonun ilk üç puanını aldı.

Haber / Ahmet KARDEŞ