Kurtuluş coşkusu

Tekirdağ'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıldönümü düzenlenen törenle coşkuyla kutlandı. Törende Halk Oyunları ekipleri gösteri sunarken, çok sayıda kişinin katılımıyla kurt

GÜNDEM 13.11.2015 16:05:00 0
Kurtuluş coşkusu

Tekirdağ'ın kurtuluşunun 93. yıldönümü törenine Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ,  AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Ayşe Doğan ve Metin Akgün, CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat ile, daire müdürleri, askeri erkan ve çok sayıda vatandaş ve öğrenci katıldı. Valilik önündeki Atatürk Anıtı önünde  Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından anıta çelenk sunuldu. Çelenk sunumunun ardından şeref defterini imzalayan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak deftere “Çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Büyük Önder Atatürk; Tekirdağ’ımızın düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yılında saygıyla ve şükranla huzurunuzdayız. Güzel şehrimiz, 93 yıl önce bugün verdiği mücadele ve direnişle, Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasında önemli bir rol oynamış, sizin önderliğinizde kahramanca bir zafer kazanarak adını tarihe altın harflerle yazdırmıştır.İlke ve devrimlerinizin ışığında, çağdaş uygarlık düzeyine giden yolda, bizlere emanet ettiğiniz güzel şehrimizi örnek bir şehir haline getireceğimize; aynı azim ve kararlılıkla gelecek kuşaklara taşıyacağımıza söz veriyor; sizleri, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum. Ruhunuz şad olsun.” yazdı.

COŞKU VE GURURLA KUTLUYORUZ

Şeref defterinin imzalanmasının ardından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Başkan Albayrak, “Vatan topraklarının düşman işgaline karşı savunulmasında üstün bir mücadele gösteren Tekirdağ'ımızın işgalden kurtuluşunun 93. yıldönümünü coşku ve gururla kutlamaktayız.Güzel şehrimiz, Tekirdağ'ımız 93 yıl önce bugün verdiği mücadele ve direnişle, Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasında önemli bir rol oynamış, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde kahramanca bir zafer kazanarak adını tarihe yazdırmıştır. Bağımsızlığını ve özgürlüğünü 7'den 70'e, kadın erkek demeden birlikte büyük mücadeleler sonucunda kazanan Tekirdağlılar,  yurdu ve ulusu için her türlü fedakarlıkta bulunmuştur."dedi.
Ardından Halk Oyunları ekipleri, hazırladıkları gösterileri sundular. Daha sonra ise çok sayıda kişinin katılımıyla kurtuluş korteji düzenlendi.