11 ilçeye 10 bin arı kovanı dağıtılacak

Arı Üreticiliğini desteklemek, geliştirmek ve teşvik etmek için Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı Arı Kovanı dağıtımının ilkini Çorlu'da yaptı

GÜNDEM 6.11.2015 16:40:00 0
11 ilçeye 10 bin arı kovanı dağıtılacak

Arı üreticiliğine destek için düzenlenen programa Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Genel Sekreter Yardımcısı Tamer Dodurka, Çorlu İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Burhan Alim ve Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Hacı Aslan katıldı. Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Arı Üreticiliği Projesi kapsamında 11 ilçenin tamamında yaklaşık 10 bin arı kovanı dağıtacaklarını söyledi.

Albayrak, “Projenin ilk ayağını Çorlu’dan başlatıyoruz. Arı üreticilerimizi desteklemek ve üretimi teşvik ederek geliştirmek amacıyla bu projeye başladık. Projenin ve dağıtılan kovanların üreticilerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi. Arıdndan Çorlu’da bulunan 62 üreticiye 402 arı kovanı dağıtıldı. Çorlulu arı üreticileri, kendileri için üretilen projede emeği geçenlere teşekkür etti.