Törenle yalak açıldı

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, hayvanların su içmesi için yapılan yalakların açılış törenine katıldı. Açılışı yapılan yalağın önünde konuşan Vali Şahin, "Küçük gÃ

GÜNDEM 6.11.2015 16:21:00 0
Törenle yalak açıldı

Edirne Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü 13 köyde büyük ve küçükbaş hayvanların su içmesi için yalak yaptırdı. Tamamlanan yalakların hizmete girmesi için Edirne Valisi Dursun Ali Şahin’in de katıldığı tören düzenlendi.

KÜÇÜK GÖRMEYİN

Edirne’nin Havsa İlçesi'ne bağlı Azatlı köyündeki yalağın açılışına  Vali Şahin'nin yanı sıra Kaymakam Alparslan Kılıç, Edirne Jandarma Komutanı Albay Kamuran Ersan, Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Orhan Sarı ile köylüler katıldı. Burada bir konuşma yapan Vali Şahin, "Diyeceksiniz, ‘Bu vali, bu küçük sıvat için de mi geliyor’. Bunu küçük görmeyin, bunun arkasında daha 12 tane yapıldı, bu numunelik. Yani  bunu açmakla 13 tane sıvatı birlikte açıyoruz demektir.

İnsanların su içtiği yere çeşme denir, hayvanların su içtiği yere de ya yalak ya da sıvat denir. Bin 400 büyükbaş ve bin 300 küçükbaş sıvattan su içecek. Bakın sütte bile farklılık olacak.” dedi. Açılışla ilgili gazetecilerle sohbet eden Vali Şahin, etinden, sütünden yararlanılan hayvanların önemine değinerek, "Hayvanlar için yapılan 13 tane çeşme ve yalak için buraya gelinmez. Bu hayvanlara verdiğimiz değerin bir göstergesidir. Çünkü hayvanın kılı bile faydalı, eti ve sütü faydalı. İnsanoğlu için hayvanlar çok faydalıdır. Bir hayvan bir ailedir, bir hayvanın olsun bir aile geçinir onunla" dedi, Konuşmaların ardından sıvatlar hizmete açıldı.Vali Şahin programın sonunda sıvat çevresindeki alanda fidan dikimine eşlik etti. Davetlilere etli pilav ve ayran ikramında bulunuldu.