Muratlı Kurtuluşu'nu kutladı

Muratlı'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 93'ncü yıldönümü, düzenlenen törenlerle kutlandı.

GÜNDEM 2.11.2015 15:14:00 0
Muratlı Kurtuluşu

Hürriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'nda başlayan Kurtuluş törenine Muratlı Kaymakamı Erkan Çapar, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. burada protokol üyeleri anıta çelenk sundu. Ardından Saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Günün anlam ve önemine dair bir konuşmayı ise Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe yaptı. Tepe; "Bağımsız bir vatanın sahibi olmak, o vatanın nimetlerinden hakkıyla yararlanma isteğini ve umudunu da içinde taşır. Vatanın işgal edilmesi servet kaynaklarının da yabancıların eline geçmesi demektir. Bağımsız vatan özlemi içi boş bir kavram değildir. Vatan toprağı için ölüm göze alınır. Bağımsız vatandan çoluk çocuğumuz ve gelecek kuşaklarımız yararlanacaktır. Yalnız vatanı için dövüşüp kendinden sonraki kuşaklara bağımsız bir vatan bırakan kahramanlara teşekkür, minnet ve şükran borçluyuz. Bizlerin görevleri vardır. Bizlerin görevi, yurtta barış, dünyada barış ilkesi kapsamında iç barışı sağlamak ve ulusal bütünlüğe, sınırların değişmezliğine kararlılıkla sahip çıkmak görevimizdir. Türk bayrağını haince yakanlara, Atamızın heykelini yıkanlara, okulları tahrip eden kafalara, teröre karşı çıkmak görevimizdir” dedi. 

Muratlı’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıldönümünü kutlamanın mutluluğunu hep birlikte yaşadıklarını belirten Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, " Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde ilçemizin kurtuluşu için verilen mücadeleye vatansever Muratlı halkı, kadını ve erkeğiyle ortak olmuştur. Bağımsızlığını ve istiklalini canları pahasına nasıl savunduğunu göstermiş, kurtuluş destanına adını yazdırmıştır. Bu duygu ve düşüncelerle, Muratlı’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıldönümünü kutluyor, Tekirdağlı hemşerilerime ve halkımıza hayırlı olmasını diliyorum."dedi.
Halk Oyunları gösterilerinin ardından resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.