Engelliye seçim eziyeti

Çerkezköy'de ayağından ameliyat geçiren ve yürüme zorluğu çeken 83 yaşındaki Mehmet Topuz, oy kullanmak için yürüteç yardımıyla geldiği 75. Yıl Ortaokulu'nda zor anlar yaşadı. T

GÜNDEM 1.11.2015 11:12:00 0
Engelliye seçim eziyeti

1 Kasım seçimlerinde yürüme güçlüğü çeken vatandaşların üst kattaki sınıflarda oy vermek için çıkmaya çalışması eziyete dönüştü. Ayağından ameliyat geçiren ve destek almadan yürüyemeyen Mehmet Topuz, Fatih Mahallesi'ndeki evinden komşusunun yardımıyla oy kullanacağı 75. Yıl Ortaokulu’na geldi. Oy kullanacağı sınıfa çıkmak için ise çok zor anlar yaşadı. Topuz, oy kulanmaya geldiği komşusunun yardımıyla sınıfa ulaştı ve oyunu kullandı.
AKÜLÜ SANDALYE İSTİYORUM
Oyunu kullandıktan sonra komşusunun yardımıyla merdivenleri inen Mehmet Topuz, “Belediyeden engeli aracı istedim. Ben yaşlı ve kimsesiz biriyim. Bana manuel tekerlekli sandalye verdiler. Benim, o tekerlekli sandalyeyi itecek kimsem yok. Ben belediyemizden akülü tekerlekli sandalye istiyorum” dedi. Topuz’un komşusu ise engelli vatandaşların oy kullanacağı sandıkların zemin katta bulunması gerektiğini fakat hiçbir seçimde bu konuya özen gösterilmediğini dile getirdi.
Haber / Onur AYDIN