Tarihi yerleri gezdiler

Balkan İş Gezisi kapsamında Hırvatistan, ardandan Bosna Hersek'de çeşitli temaslarda bulunan ve iş adamları ile görüşen Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası heyeti, hafta sonunda ise Bosna Hersek'deki tarihi yerleri

GÜNDEM 26.10.2015 15:14:00 0
Tarihi yerleri gezdiler

Sırbitan, Hırvatistan Bosna, Karadağ ve Kosova'yı kapsayan Balkan İş Gezisine kapsamında ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, Meclis Başkanı Taha Ülker, ÇTSO Yönetim Kurulu üyeleri İsmail Akın, Mesut Gürgün,Sinan Sifil,Murat Seymen,Metin Taşdelen ile ÇTSO Meclis Başkan yardımcısı Mehmet Aksoy ile üyeleri Rahmi Yılmaz, Gürkan Kesim,Muharrem Yamaç, Talip Sivri,İsmail Tezcan, Aktaş Güler, ÇTSO personeli Ayşenur Taş ile  Saray, Kapaklı ve Çerkezköy’den iş adamları Emre Kayan, Emre Çetin, Serkan Bahar,Bünyamin Fırat,Kemal Sezen,Eser Önsel,Sefer Kılıç,Erhan Deniz,Mustafa Tanık,Turgay Kaya,Şafak Tuna,Mahmut Köse,Salih Bektaş, Nezir Sobacı, Tahir Eke, Mustafa Ogün Asıl, İsmail Taş Mehmet Bakıral, Hüseyin Taşkın, Murat Kök, Ümit Süthan,Fazlı Çelikbilek, Alphan Akran yer alıyor.

Sırbistan, Hırvatistan ve Bosna Hersek'de çeşitli temaslarda bulunan, iş adamları ile görüşen ve fabrika ziyaretlerinde bulunan ÇTSO heyeti, hafta sonunu ise ülkenin tarihi yerlerini gezerek değerlendirdi. Cumartesi sabahı Saraybosna’da ki otellerinden ayrılan heyet Saraybosna şehrini gezdi. Rehber eşliğinde ilk olarak Hacı Hüsrev köpsünü ve Hacı Hüsrev Camisini gezdi. Saraybosna’da Sebil, Beyaz Burç, Hacı Hüsrev Medresesi,saat kulesi ve Aliya İzzet Begoviç’in mezarını gezen heyet daha sonra Saraybosna’nın tarihi merkezi olarak bilinen başçarşı’yı gezdi. 7 saatlik yolculuğun ardından heyet karadağ'a gitmek için Hırvatistan’a geçti ve Dalmaçya kıyılarında bulunan Dubrovnik şehrine ziyaret etti. Heyet Dubrovnik'deki tarihi yerleri ve limanı gezdi.Heyet ardından Karadağ’a, oradan da otobüsle Kosova’ya gitti. Heyet,  Prizen’de Kosova İş Dünyası derneğine konuk olacak ve burada iş adamları ile ikili görüşmeler gerçekleştirecek.