Akay içini döktü: "Paramız yok"

30 Mart Yerel Seçimlerinin ardından Çerkezköy Belediyesi'ni 77 milyon lira borçla AK Partili Ali Ertem'den teslim aldıklarnı belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, başkanlık makamındaki 2,5 yılın?

GÜNDEM 26.10.2015 14:58:00 0
Akay içini döktü: "Paramız yok"

Vatandaşın Büyükşehir’den henüz bir şey anlamadığına dikkat çeken Akay, "Bu kadar hazırlıksız bir şekilde Büyükşehir’e geçiş, halkı bunalttı”dedi. Çerkezköy Belediyesi’nin 77 milyon lira borçla teslim aldıklarını vurgulayan Başkan Akay, “Bunun yaklaşık 45 milyon liralık kısmı kamu borcudur. 1,5 yıl önce kamulaştırma yaptık. Büyükşehir ile birlikte belediyemizin gelirleri de azaldı. Gelen az paraya rağmen borçlarımızı düzenli bir şekilde ödüyoruz. Yapacak çok işimiz var ama paramız yok. Fakat bu bizim için bahane değil. Hizmetleri aksatmadan yerine getirmeye ve yeni projeleri hayata geçirmeye gayret ediyoruz ve etmeye devam edeceğiz. Çünkü Sevdamız Çerkezköy." dedi.

AKAY, "TAŞKINLARIN SORUMLUSU DSİ"

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Marmara Haber Gazetesine özel açıklamalarda bulundu. Sanayi kenti olan Çerkezköy'de artan nüfusun beraberinde trafik yoğunluğunu getirdiğine dikkat çeken Akay, Altıyol kavşağı ile ilgili çalışmaların kısa süre içinde başlayacağını müjdeledi. Yaşanan taşkınlar nedeniyle DSİ'ni eleştirdi. Trafik sorunu ile ilgili Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Daire Başkanlığı’nın trafik sorunu kapsamında Pamukkale Üniversitesi ile ortaklaşa bir çalışma yürüttüğünü belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Bu çalışmalar kapsamında ilçemizde Altıyol Kavşağı başta olmak üzere trafik sorunlarının çözümüne dair 15 madde masaya yatırıldı. Hükümet, Fevzipaşa, Atatürk, Öztrak ve Uğur Mumcu Caddesi'nin buluştuğu nokta perşembe pazarı günü tam anlamıyla keşmekeş Pamukkale Üniversitesi, bu sorunların çözümüne dair çalışmalarını tamamladı. Araç sayımı ve kamera kayıtlarını tamamladılar. Bize bu konuda sunum gerçekleştirecekler. Bu sonuca göre getirilen öneriye göre nasıl genişletiriz diye çözüm önerilerimizi konuşup, paylaşacağız" dedi.

VATANDAŞIN GÖZÜNDE TÜM SORUMLULUK BİZİM
Tekirdağ’ın Büyükşehir olmasıyla birlikte birçok konuda sorumluluğun Büyükşehir Belediyesi’ne geçtiğini kaydeden Başkan Vahap Akay, “Vatandaşın gözünde tüm sorumluluk bizim. Öyle ki elektrik kesintilerinde bile hala belediyeyi arayan vatandaşlarımız var. Onlara hak da veriyorum. Eğer bizi şehrin emini seçtilerse bizim mazeretler ardına saklanmamamız gerekiyor.

Fakat su ve altyapı ile ilgili tüm yetki Büyükşehir Belediyesi’nde. Hatta ilçemizdeki birçok cadde ile ilgili tüm sorumluluklar da Büyükşehir Belediyesi’ndedir. Biz, görevimiz olmasa dahi bazı işlerin içine girmek zorunda kalıyoruz.” dedi.
YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR AMA PARAMIZ YOK
Vatandaşın Büyükşehir’den henüz bir şey anlamadığına dikkat çeken Vahap Akay, “Bu kadar hazırlıksız bir şekilde Büyükşehir’e geçiş, halkı bunalttı” dedi. Çerkezköy Belediyesi’nin 77 milyon lira borçla teslim aldıklarını anımsatan Başkan Akay, “Bunun yaklaşık 45 milyon liralık kısmı kamu borcudur. 1,5 yıl önce kamulaştırma yaptık. Büyükşehir ile birlikte belediyemizin gelirleri de azaldı. Gelen az paraya rağmen borçlarımızı düzenli bir şekilde ödüyoruz. Yapacak çok işimiz var ama paramız yok. Fakat bu bizim için bahane değil. Elimizden geldiğince hizmetleri aksatmadan yerine getirmeye ve yeni projeleri hayata geçirmeye gayret ediyoruz” dedi.
YARI OLİMPİK HAVUZ YAPILACAK
Kapalı Pazar Yeri projesini tamamladıklarını ve Büyükşehir Belediyesi’ne teslim ettiklerini sözlerine ekleyen Akay, “Kültür Merkezi projesini de teslim ettik. Bir yandan da bölgedeki yeşil alanları genişletmeye çalışıyoruz. Parklarımızı yeniden şehre kazandırıyoruz. Eskiden işletme mantığıyla ihale edilen parklarımızı yeniden Çerkezköy’e kazandırıyoruz. Böylece şehre nefes aldırmayı amaçlıyoruz. Cumhuriyet Mahallesi’nde yapılması planlanan Yarı Olimpik Yüzme Havuzu projemizi de 2016 yatırım programına aldıracağız. Ayrıca Tepe Piknik Alanı’nın modernize edilmesi kapsamında çalışmalar da devam ediyor. 1. etap çalışmaları kapsamında mobilyalar yenilenecek. Işıklandırmalar yapılacak. 1. etap çalışmaları 1 ay içinde tamamlanacak. Piknik alanında güvenlik tedbirlerini de arttıracağız” dedi.


DSİ'YE TEPKİ GÖSTERDİ
Devlet Su İşleri'nin (DSİ) 'Pınarça ve Çorlu Dere ıslah çalışmalarının yaşanan aşırı yağışlar nedeniyle tamamlanamadı' yönünde yaptığı açıklama Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay sert tepki gösterdi. DSİ’nin yaptığı açıklamaya hayret ettiğini belirten Akay, yağış nedeniyle bir çalışmanın birkaç ay gecikeceğini belirterek, 2 yıllık gecikme nasıl olur diye sordu ve DSİ'nin bu gecikmeyi yağışlara bağlamasını eleştirdi.
HER YAĞMURDA DİKEN ÜSTÜNDEYİM
Her yağmur yağışı sonrası diken üstünde olduğunu belirten Akay, "Çerkezköy’de meydana gelen taşkınların 3 temel sebebi var. Çorlu ve Pınarça Derelerinin ıslah edilmemesi ile yağmur suyu hatlarının yetersizliği. 3’üncü madde ile ilgili geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Belediyesi tarafından temel atma töreni düzenlendi. Yağmursuyu hattı genişletilecek. Bizim ısrarlarımız sonucu nihayet işe başlandı. 6 ay içinde projenin yapım çalışmalarının tamamlanması hedefleniyor” dedi.
VERİLEN SÖZÜ HATIRLATTI
DSİ’nin, Pınarça Deresi Islah çalışmaları kapsamında Hükumet Caddesi üzerinde bulunan köprünün yıkılıp yeniden yapılacağı sözünü verdiğini belirten Akay, “Bunun için belediyemizden köprünün yanından geçen içme suyu hattını deplase etmemizi istediler. Biz de ilçemizi 2 gün susuz bırakarak deplase çalışmasını yaptık. Üzerinden 1 yıl geçti. Ama hala köprüyle ilgili bir girişimleri olmadı."dedi. Taşkınlar konusunda Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay ile birlikte üç defa Edirne'deki DSİ 11'nci Bölge Müdürlüğü'ne gittiklerini belirten Akay, DSİ yetkililerine ısrarlı bir şekilde derenin önünün açılması gerektiğini söylediklerini belirterek, "İyi ki de ısrar etmişiz. Yoksa son yaşanan yağışlarda sonuç çok daha farklı olabilirdi” dedi.
Taşkınların kaynağının Çorlu Deresi olduğunu belirten Akay, “DSİ Çorlu Dere Islahı’nın büyük su işleri kapsamında yapılması gerektiğini belirtiyor. Ama işin ötelendiğini kabul etmiyorlar. İşin Büyükşehir tarafından kendilerine teslim edilmesini istiyorlar. Kardeşim, Çerkezköy’ü 2011’de ve 2012’de de su bastı. Ama Tekirdağ 2014’te Büyükşehir oldu. Sen 2012’deki açıklamalarının arkasında olsaydın, bugün bu konuları konuşuyor olmazdık. 2012’deki açıklamalarınızda ‘Hemen çalışmalara başlayacağız’ demediniz mi? Buradan net bir şekilde söylüyorum. Çorlu Deresi’nden kaynaklanan taşkınların sorumlusu DSİ olacaktır” dedi.
Haber / Ahmet KARDEŞ