ÇTSO heyeti, Hırvatistan'da İş adamları ile buluştu.

Balkan İş Gezisi kapsamında Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Başkanı Süleyman Kozuva, ÇTSO Meclis Başkanı Taha Yüksel ile Yönetim ve Meclis üyelerinin aralarından bulunduğu 40 kişilik hey

GÜNDEM 22.10.2015 17:45:00 0
ÇTSO heyeti, Hırvatistan

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odasından 40 kişilik heyet, Baykan İş Gezisi kapsamında ilk olarak Hırvatistan'a gitti. Heyet, inşaat sektörünün yer aldığı Split Fuarını da gezdi. ÇTSO heyeti, Hırvatistan Ekonomi Odası'nda Hırvatistan iş adamları ile de görüşme yaptı. Burada açılış konuşmasını Hırvatistan Ekonomi Odası Uluslararası İlişkiler Başkanı Goranta Kosta yaptı. 1992 yılından itibaren Türkiye ve Hırvatistan arasında ticari ve ekonomik çalışmalar gerçekleştirildiğini belirten Kosta, "Hırvatistan’da sizler için iş alanları her zaman hazırdır.”dedi.


ÖNEMLİ BİR GÜN
Ekonomi Odası Başkanı Katija Bulucic, buluşmanın Hırvatistan için güzel ve önemli bir gün olduğunu belirterek, " Hırvatistan İnşaat sektörü tüm ülkelerde ekonominin genel taşıdır. İnşaat olmazsa işde olmaz. Bugün ki toplantı iş ilişkisi kurmak için güzel olacaktır. Split’te yaşayan birisi olarak söyleyebilirim ki; burası sizin kalbinizde ve aklınızda her zaman kalacaktır.Yatırım için tekrar gelirsiniz diye ümit ediyorum."dedi.

YURT DIŞI TEMASLARA AĞIRLIK VERDİK
ÇTSO yönetimi olarak üyelerin ihracat potansiyelini artırmak için yurt dışı temaslara ağırlık verdiklerini belirten ÇTSO Başkanı Süleyman Kozuva, "Gerçekleştirilen program kapsamında sektörde faaliyet gösteren Türk ve Hırvat iş adamları bir araya geldi. Burada kuracağımız ekonomik ilişkilerin ilerisi için önemli bir kilometre taşı olacağına yürekten inanıyorum. Mesafe olarak her gün daha da küçülen dünyamızda ülkeler arası ekonomik ilişkilerin yoğunlaşması ülkelerin doğal olarak kentlerimizin kalkınmasında da büyük rol oynamaktadır. Ülkemiz ve Hırvatistan arasındaki coğrafi yakınlığa karşın, ticari ilişkilerimiz maalesef ki beklenin altındadır. Görüşmelerin bu bağlamda da katkı sağlayacağını düşünüyorum."diye konuştu.
ÇTSO Meclis Başkanı Taha Ülker ise şunları söyledi: “İkili görüşmelerde inşaat sektöründe geniş bilgiler aldık. ÇTSO olarak bölgemizde 250 bin kişiye hitap ediyoruz. 4 bin üyenin 800’ü inşaat sektöründedir. İnşaat fuarını ise uluslararası ilişkileri kurmak için tercih ettik. Biz ülke olarak ekonomik krizi atlatmak adına inşaat sektörüne ağırlık verdik.